A Williams-nél érik a negatív rekord

Vágólapra másolva!
Mark Webber csalódottságának adott hangot a Német Nagydíjat követően, ugyanis minden esélye megvolt arra, hogy pontszerző helyen végezzen, ám nyolc körrel a futam vége előtt a Cosworth motor megadta magát, ami versenyének végét jelentette.
Vágólapra másolva!

A Williams vezetősége már a szombati időmérő edzést követően utalást tett arra, hogy jó eséllyel pályázhatnak versenyzőik a pontszerző helyekre, mivel remekül átgondolt stratégiával kezdik meg a futamot.

Miután Nico Rosberg már az első körben kiesett, minden tekintet Webberre irányult, aki fantasztikusan vezetett. Az ausztrál pilóta sokáig a harmadik helyen autózott, majd a kiállásokat követően visszacsúszott az ötödik helyre, ám minden esélye megvolt arra, hogy pontszerző helyen fejezze be a versenyt.

Webber autója azonban nyolc körrel a futam vége előtt lelassult, majd lángnyelvek csaptak ki a Williams hátuljából, így az ausztrál pilótának az ötödik helyről fel kellett adnia a küzdelmet.

"Fantasztikusan kaptam el a rajtot, és a tizenegyedikről felugrottam a hatodik helyre" - mondta Webber, aki legutóbb az Ausztrál Nagydíjon tudott pontot szerezni. "Hatalmas csatát vívtam Barichellóval, aki végül elment mellettem, de tudtam, hogy könnyebb az autója, így ki fog állni előlem."

"Az első kiállásomat követően megelőztem Fisichellát, és egészen a második kiállásig a határon autóztam. Azután a dolgok ellenem fordultak, az autó egyensúlya felborult, majd hirtelen a motor kezdett veszteni az erejéből. A Cosworth erőforrás nyolc körrel a verseny vége előtt kilehelte lelkét, így sajnálatos módon fel kellett adnom a küzdelmet."

Webber csapattársa, a hazai színekben pályára gördülő Nico Rosberg versenye már az első körben befejeződött, mikor az egyik kanyarban elvesztette autója felett az uralmát, és a gumifalba csapódott.

"Csalódott vagyok, hogy idő előtt fel kellett adnom a küzdelmet, pedig úgy látom, hogy nagy élvezett lett volna a hazai közönségem előtt versenyezni" - szomorkodott Rosberg. "Az autó remekül ment az egész hétvége folyamán, ám talán túlságosan gyorsan akartam pozíciókat nyerni. Aztán az egyik kanyart szélesen vettem, kihajtottam a fűre, ami megdobta az autómat, és a kavicságyban végeztem."

A Williams-istálló immáron hét verseny óta nem tudott pontot szerezni, melyre 1984 óta nem volt példa a csapat történetében.