Villeneuve-nek hiányoznak az ikertornyok

Vágólapra másolva!
A BMW Sauber istálló kanadai versenyzője, Jacques Villeneuve csalódottságának adott hangot a Német Nagydíj nyitónapját követően, ugyanis egyáltalán nem volt megelégedve az F1.06-os vezethetőségével.
Vágólapra másolva!

A kanadai versenyző mindössze csak a 24. helyen végzett a tegnap délutáni szabadedzésen, és ideje majd három másodperccel volt elmaradva a pénteki pole-tól. Villeneuve az autó kezelhetőségére panaszkodott, ám bízik benne, hogy a szombati időmérőre a csapat orvosolni tudja a problémát.

"Személy szerint nem voltam megelégedve az autó kezelhetőségével, hatalmas alulkormányozottsággal küszködtem, mely tönkretette az első abroncsaimat. Benne, hogy a srácok szombatra megoldják a problémát, mert különben semmi esélyünk nem lesz. Bár reggel minden rendben ment, délutánra romlott a helyzet. Jelen pillanatban nem vagyok versenyképes, de ez más pályákon is így szokott lenni pénteken. Szombaton aztán az új gumikkal mindig jobb vagyok."

Jacques csapattársa, Nick Heidfeld sem szerepelt valami fényesen, a hazai pálya előnyét élvező Heidfeld mindössze csak a 21. pozícióban landolt, miután 10 kört teljesített, ugyanis a BMW inkább a délelőttre koncentrált, mert attól tartott, hogy délután esni fog az eső.

A csapat lengyel tesztversenyzője azonban szokásához híven szárnyalt. Kubica az első helyen landolt, és rengeteg hasznos információval látta el a csapatot.

"A reggeli edzésen nem tudtunk olyan produktív munkát végezni, mert az autó egyensúlya nem volt megfelelő" - mondta a tesztpilóta. "Aztán eldöntöttük, milyen irányba haladunk, és minden jóra fordult. Meg is lepődtem az időeredményeinken, hiszen abszolút nem erre hajtottunk. Szerencsére az eső is elállt a délutáni edzésen, így sikerült kiértékelnünk a Michelin abroncsokat."