Klien az élen az időmérő előtt

Vágólapra másolva!
A Red Bull Racing osztrák versenyzője, Christian Klien végzett az élen a Német Nagydíj utolsó szabadedzésén, ahol a Honda versenyzői úgy tűnik magukra találtak, hiszen Button és Barrichello osztozott a második, illetve a harmadik helyen.
Vágólapra másolva!

Nagy meglepetésre a Red Bull Racing osztrák versenyzője, Christian Klien végzett az élen a Német Nagydíj utolsó szabadedzésén, mely az energiaital-gyárosok eddigi legjobb teljesítménye volt a szezon során.

A 23 éves versenyző 1:15.628-as idejével állt az élre az edzés utolsó perceiben. Klien mindössze csak 23 ezreddel múlta felül a második helyen befutó Jenson Buttont, akit csapattársa, a brazil Rubens Barrichello követett, melynek a Honda felettébb örülhetett.

A japánok duója mögött a Ferrari második számú pilótája, Felipe Massa, a Red Bull színeit képviselő David Coulthard, és Giancarlo Fisichella végzett a Renault-val.

A nagy esélyesek csak hátrébb tűntek fel. A McLaren versenyzője, Kimi Raikkönen a nyolcadik pozícióban landolt, Michael Schumacher a kilencedik lett, míg a bajnokság éllovasa, Fernando Alonso - aki egyébként ma ünnepli 25. születésnapját - csak a 11. helyen végzett.

A tréning végén már-már úgy tűnt, hogy Schumacher megszerezheti az első helyet, ám a Super Aguri újdonsült versenyzője, Sakon Yamamoto a célegyenes végi kanyarban elvesztette autója felett az uralmát, és a betonfalnak csapódott, így a Ferrari versenyzőjének vissza kellett vennie.

Mark Webber is keményen hajtott, hiszen pénteken csak kevés kört tudott teljesíteni. Az ausztrál pilóta a nagy kapkodásban egyszer meg is pördült a visszafordítóban, ám mivel nem sérült az autója, tovább tudta folytatni a körözést.

A legszerencsétlenebb versenyző kétségkívül Jarno Trulli volt. Az olasz pilóta kívülállóként követte figyelemmel az eseményeket, ugyanis két megtett körét követően a Toyota egyszerűen megállt alatta. Trullit egyébként már egy ideje balszerencse sújtja, mely ezen a hétvégén sem kerülte el az olaszt, aki tegnap hosszabbította meg szerződését a kölni bázisú csapattal. Mivel a szerelőknek minden bizonnyal ki kell cserélniük Trulli autójának motorját, az olasz versenyző tíz helyes rajtbüntetést kap majd az időmérőt követően.

A Toyota számára a hétvégén ez volt már a második motorprobléma, hiszen pénteken Christijan Albers egysége is megadta magát.