A Renault leszerelte az új lengéscsillapítót

Vágólapra másolva!
A Renault eltávolította versenygépeiből az elmúlt héten betiltott ellensúlyos lengéscsillapító rendszert és a hétvége további részében sem fogja alkalmazni, noha azt a német pálya sportfelügyelői a délelőtt folyamán engedélyeztek.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy a péntek délelőtti mérlegelésen a stewardok szabályosnak minősítették a Renault által kifejlesztett ellensúlyos lengéscsillapítót, az enstone-i gárda vezetősége megerősítette, nem használják a hétvégén a kérdéses rendszert, ugyanis megvárják, miként fog ítélni az ügyben a Fellebbviteli Bíróság, miután a FIA megfellebbezte saját embereinek döntését.

A Renault nehéz helyzetben volt a délelőtti edzéseket megelőzően, ugyanis el kellett döntenie, hogy az új konstrukció kiiktatásával egy relatíve gyengébb autóval kezdi meg a Német Nagydíjat, vagy esetleg kockáztat, és beveti a rendszert annak tudatában, hogy ha azt a jövő héten illegálisnak ítéli a bíróság, elvesztheti a hétvégén szerzett eredményeit.

A francia gárda végül az első megoldás mellett döntött, ás úgy határozott, kiszereli autóiból az ellensúlyos lengéscsillapítókat, és azokat egészen addig nem fogja használni, míg meg nem hozza döntését a bíróság.

"Már a mai nap sem használtuk, és a hétvége további részében sem fogjuk. Mindenképpen megvárjuk, miként dönt a bíróság" - mondta a csapat szóvivője az Autosport magazin megkeresésére.

A Renault az elmúlt héten Jerezben már tesztelte az R26-ost az új rendszer használata nélkül, ám a versenyzők szinte semmi különbséget nem tapasztaltak az autó vezethetőségében. Azonban mivel a franciák a mai mérlegelésen a kérdéses lengéscsillapítóval jelentek meg, mindenki számára világossá vált, hogy fontos számukra az eszköz használata.