Albers autójában motort cseréltek

Vágólapra másolva!
A Midland istálló számára nem kezdődött jól a Német Nagydíj, hiszen Christijan Albers autójában motort kellett cserélni, így a holland versenyző vélhetően csak a rajtrács végéről kezdheti meg a vasárnapi futamot.
Vágólapra másolva!

Albers autója a péntek reggeli szabadedzésen - mindössze öt kör megtételét követően - hirtelen megállt a boxutcában, ugyanis a Toyota motor megadta magát.

Mivel a probléma nem volt orvosolható, a szerelőknek a második edzés előtt ki kellett cserélniük Albers erőforrását, így a holland pilóta egy tíz rajthelyes büntetéssel várhatja a holnapi időmérő tréninget.

"Őszinte leszek: roppant gyenge nap volt a mai számomra" - mondta Albers. "A motorom megadta magát a reggeli edzésen, ami miatt csak kevés kört tudtam megtenni, ráadásul még egy tíz rajthelyes büntetéssel is szembe kell néznem, ami nem lesz egyszerű feladat."

"A délutáni tréing sem volt jobb, hiszen akkor az eső hátráltatta a munkát, majd mikor kihajtottam a pályára a hatalmas forgalom miatt szinte képtelenség volt dolgozni. Annak viszont örülök, hogy rengeteg rajongóm látogatott el a pályára, akik mindvégig támogattak. Mindent megteszek majd azért, hogy jól szerepeljek, és örömet okozzak nekik."

Albers csapattársa, Tiago Monteiro csak a 23. helyen végzett, így nem csoda, hogy ő sem volt megelégedve a mai teljesítményével.