A Ferrari szerint nincs gondban a Renault

Vágólapra másolva!
A Ferrari technikai igazgatója, Ross Brawn egyáltalán nincs megnyugodva, ugyanis véleménye szerint a Renault a korábbi versenyekhez hasonlóan a Német Nagydíjon is erős lesz, még akkor is, ha a nyitónapon gyengének tűntek.
Vágólapra másolva!

A Renault duója, Fernando Alonso és Giancarlo Fisichella a 15., illetve a 11. helyen végzett a pénteki második szabadedzésen, miközben a Ferrari versenyzői, Michael Schumacher és Felipe Massa a második, valamint az ötödik helyet foglalták el az ideiglenes rajtrácson.

A Ferrari Michael Schumacher révén megnyerte az elmúlt két versenyt, így a német pilóta immáron 17 pontra faragta hátrányát a pontversenyben Alonsóval szemben, miközben a Ferrari is már csak 21 ponttal van elmaradva a konstruktőrök versenyében az élen tanyázó Renault mögött.

Bár minden jel arra utal, hogy a Bridgestone Németországban is előnyben lesz, és a Ferrari jó eséllyel pályázhat a győzelemre, különösen annak tudatában, hogy a Renault nem használhatja az általa kifejlesztett ellensúlyos lengéscsillapítót, Brawn figyelmeztetett: nem szabad leírni a franciákat.

"Szeretném azt hinni, hogy a Renault bajban van, de nem ez a helyzet" - mondta Brawn. "Elég kevés kört teljesítettek az első két edzésen, és a pálya állapota sem volt ideális az eső miatt. Az eső előtt senki nem futott komolyabb kört, így az időeredmények szinte semmit nem jelenteken.

Brawn azt is elmondta, a Ferrari mindent megtesz majd annak érdekében, hogy csökkentse a különbséget a Renault-val szemben, ám jól tudja, nem lesz egyszerű ez a feladat.

"Minden egyes versenyen a győzelmet kell megcéloznunk" - folytatta a szakember. "Az nem jó számunkra, ha csak pontszerző helyeken végzünk. Éppen ezért agresszív stratégiára kell váltanunk, de emellett túl sokat sem szabad kockáztatnunk. Csak akkor mutathatunk be újításokat, ha azokról már biztosan tudjuk, hogy pozitívan hatnak az autó teljesítményére."