Kubica mögött Schumi a második edzésen

Vágólapra másolva!
A BMW Sauber istálló lengyel tesztpilótája, Robert Kubica végzett az élen a Német Nagydíj második szabadedzésén, akit a hazai színekben versenyző Michael Schumacher követett a második helyen, miközben Alonso csak a 15. lett.
Vágólapra másolva!

Németországban sem szakadt meg a sorozat, és a BMW Sauber tesztversenyzője, Robert Kubica végzett az élen a péntek délutáni szabadedzésen. A lengyel versenyző mögött a Ferrari német pilótája, Michael Schumacher futott be a hazai közönség legnagyobb örömére.

A Red Bull Racing tesztversenyzője, Robert Doornbos szerezte meg a harmadik helyet a McLaren finnje, Kimi Raikkönen és a Ferrari második számú pilótája, Felipe Massa előtt.

Anthony Davidson bizonyult a leggyorsabbnak, a Honda versenyzői közül, akik nem tudták megismételni a délelőtti tréningen nyújtott remek teljesítményüket.

A világbajnoki cím birtokosa, Fernando Alonso a reggelinél is lassabb volt a délutáni tréningen. A Renault spanyolja majd két teljes másodperccel maradt el Kubica legjobb idejétől, és csak a 15. pozícióban végzett - bár csak nyolc kört teljesített.

Az edzés vizes pályán vette kezdetét, hiszen a kezdés előtt tizenöt perccel rázendített az eső. Ennek következtében az első fél órában mindössze csak a reggeli tréning győztese, Alexander Wurz teljesített mért kört.

A Midland istálló tesztpilótája, Markus Winkelhock volt az első, aki százaz abroncsokkal próbálkozott. A fiatal versenyző első mért körén négy másodperccel autózott jobb időt, mint az addig élen álló Wurz. Ez szemmel láthatóan ösztönzően hatott a többiekre, és egy csapásra megtelt a pálya.

Az edzés folyamán többen is kicsúsztak a visszafordítóban, ám egyikük autója sem sérült meg, így mindannyian tovább tudták folytatni a körözést.