Ausztrália nyitja a 2007-es szezont

Vágólapra másolva!
A 2007-es idényben ismét Ausztráliában rajtolhat el a Forma-1 száguldó cirkusza, jelentette be pénteken a helyi vezetőség.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt tíz esztendőben tradicionálisan Melbourne-ben kezdődött meg a Forma-1-es idény, mely az idei évben szakadt meg, ugyanis a szervezők el akarták kerülni, hogy az esemény egybeessen a Nemzetközösségi Játékokkal.

A legfrissebb hírek szerint viszont a jövő évben ismét Ausztráliában rajtolhat el a mezőny, méghozzá március 18-án, melyre már csak a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) kell rábólintania, mondta az Ausztrál Nagydíj elnökségi tanácsának igazgatója, Ron Walker.

"Boldogok vagyunk, hogy ismét hazánkban kerülhet megrendezésre a Forma-1 nyitófutama, mely fantasztikus hír az ausztrál emberek számára, akik mindig is támogattak minket" - mondta Walker, aki utalást tett arra, hogy komoly csatákat kellett vívniuk azért, hogy ismét náluk rajtolhasson el a királykategória.

"Pár nappal ezelőtt komoly küzdelem bontakozott ki Párizsban azon országok között, akik a szezonnyitó futamért szálltak harcba" - magyarázta az elnök. "Mindent meg kellett tennünk azért, hogy egyetlen egy találkozóról se csússzunk le, így a Párizsban, illetve Londonban megtartott üléseken kivétel nélkül ott voltunk, hogy érvényre juttathassuk akaratunkat."

Bár a 2007-es Ausztrál Nagydíj éppen egybeesik majd az úszó világbajnoksággal, melyet szintén Melbourne-ben rendeznek meg március 18. és április 1. között, Victoria állam miniszterei úgy gondolják, ez nem okozhat logisztikai problémákat.

"Úgy gondolom, hogy semmiféle fennakadást nem fog okozni a két nemzetközi esemény egy időpontban történő megrendezése. Véleményem szerint a két esemény még jobban fogja vonzani az embereket, és még többen fognak részt venni a rendezvényeken" - mondta az állam turisztikai minisztere, John Pandazopoulos.