Továbbra is kérdéses az USA GP jövője

Vágólapra másolva!
Egyelőre váratnak magukra a Bernie Ecclestone és az Indianapolis Motor Speedway igazgatója közti tárgyalások, az Amerikai Nagydíj jövőjéről.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy a 2005-ös idényben a Michelines csapatok visszalépése miatt mindössze csak hat versenyző rajtolt el Indianapolisban, sokan úgy gondolták, hogy az idei évben kerül megrendezésre utoljára az Amerikai Nagydíj.

Igen ám, de az idei verseny minden gond nélkül lezajlott, és a rajongók sem pártoltak el a Forma-1-től, így a vezetőség lépéseket tett annak érdekében, hogy a pálya idei évben lejáró szerződését meghosszabbítsa a királykategóriában.

Tony George, az IMS igazgatója korábban elmondta, hogy július végén Londonba utazik, hogy megkezdje az egyezkedést a Forma-1 impresszáriójával, Bernie Ecclestone-nal, ám mint kiderült, mégsem utazik Európába.

Ez két ok miatt lehetséges: egyrészt azért, mert az eddigi tárgyalások olyan jól haladtak, hogy nincs szükség további személyes találkozóra, vagy azért, mert egyáltalán nincs esély a szerződés meghosszabbítására.

Eközben a pálya sajtószóvivője elmondta, hogy George sűrű időbeosztása miatt nem tud Európába utazni, azonban a tárgyalások nem szakadtak meg közte és Ecclestone úr között.