A Ferrari a gyenge kezdés miatt szenved

Vágólapra másolva!
Luca di Montezemolo szerint az olasz gárda már javában a bajnokság élén állhatna, ha a szezon első versenyein jobb teljesítményt nyújtott volna.
Vágólapra másolva!

A Ferrari gyengén kezdte az idei évet, és az első három megmérettetésen - mielőtt Schumacher megszerezte idei első futamgyőzelmét San Marinóban - mindössze csak 15 pontot szerzett.

Az olaszok azonban a szezon második felére feltámadtak, amit az is bizonyít, hogy az elmúlt két versenyen nem találtak legyőzőre, így Schumacher 17 pontra csökkentette a különbséget a bajnokságban a listavezető Fernando Alonsóval szemben.

Bár Montezemolo szerint nagy árat fizet a csapat az idény első versenyein történtekért, mégis úgy gondolja, hogy a Ferrari a hátralévő versenyeken megfordíthatja az állást, és átveheti a vezetést a pontversenyben.

"Ha a szezon első megmérettetésein, Ausztráliában és Malajziában nem vesztük olyan sok pontot, akkor teljesen más lenne a helyzet, hiszen vezetnénk a bajnokságot" - nyilatkozta a Ferrari elnöke a Gazetta dello Sport-nak. "Imola után mi szereztük a legtöbb pontot a mezőnyben. Malajziában és Ausztráliában sokat vesztettünk, és nem szabad elfelejtenünk a monacói esetet, amiről biztos vagyok benne, hogy az év végéig beszélni fogunk."

"Már a bajnokág élén állhatnánk, ám nem szomorkodunk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy átvegyük a vezetést az év végéig. Hisszük, hogy ez lehetséges, így a végsőkig fogunk küzdeni. Hat éven át zsinórban miénk volt a bajnoki cím, ám a tavalyi esztendőben vakációra mentünk. Idén viszont vissza szeretnénk térni az élre."

Ami a hétvégi Német Nagydíjat illeti, Montezemolo a következőket mondta: "Michael Magny-Cours-ban megmutatta, hogy a topon vagyunk. Hockenheimben is az élen szeretnénk maradni, így komolyan készülünk a hétvégi összecsapásra. Véleményem szerint ismét győzelmet arathatunk, és akkor a többiek elkezdhetnek aggódni."