Massa: Nélkülem nem lesz bajnok a Ferrari

Vágólapra másolva!
Felipe Massa jól tudja, a Ferrarinak minden eddiginél nagyobb segítségre van szüksége, hiszen ha ő nem hozza a várt eredményeket, akkor elbúcsúzhatnak az idei bajnoki címtől.
Vágólapra másolva!

A Ferrari és a Renault között óriási csata várható a bajnoki címért folytatott küzdelemben a szezon hátralévő versenyein, így mindkét csapat második számú pilótájára hatalmas feladat hárul.

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa az elmúlt versenyeken fantasztikus teljesítményt nyújtott, hiszen míg Amerikában a második, Franciaországban a harmadik pozícióban végzett, melynek köszönhetően Schumacher 17 pontra meg tudta közelíteni a listavezető Alonsót.

Massa jól tudja, hogy a Ferrari és Michael is számít a segítségére, hiszen csak úgy tudják megnyerni az idei bajnokságot, ha minden egyes versenyen pontot lop a Renault pilótáitól.

"Fontos, hogy segíteni tudjak, mert minél több pontot kell elcsennünk a Renault-tól" - mondta a brazil pilóta a Gazetta dello Sport-nak adott nyilatkozatában. "Ami engem illet, a legjobb tudásom szerint fogok versenyezni: ugyan már nem tudok harcba szállni a bajnoki címért, de mindent megteszek annak érdekében, hogy megszerezzük a konstruktőri címet, míg személy szerint a harmadik helyen szeretnék végezni az egyéni pontversenyben."

A Ferrari jelenleg 21 ponttal van lemaradva a konstruktőrök versenyében a Renault-tól, és már csak hét verseny van hátra az idei bajnokságból. Mivel a franciák éppen olyan megbízhatóak, mint az olaszok, Massa szerint nem lesz egyszerű megverni őket.

"A Renault nyerni akar, sőt mindkét bajnoki címet be szeretné zsebelni" - folytatta Massa. "Azonban ne felejtsük el, hogy mi is itt vagyunk. Minden eddiginél egységesebb a csapat, és keményen dolgozunk majd azért, hogy elérjük céljainkat."