A Super Agurié lehet a Honda idei autója

Vágólapra másolva!
Éppen, hogy csak elkészült a Super Aguri saját fejlesztésű versenygépe, a csapat vezetősége azt tervezi, hogy 2007-es idényt a Honda idei évben használt RA106-os kódszámmal ellátott modelljével kezdi majd meg.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy a Concorde Egyezmény értelmében egészen a 2008-as idény végéig tilos az autókkal való kereskedés, a Super Aguri ügyvezető igazgatója, Daniel Audetto minden erejével azon van, hogy már a jövő évtől szabadon vásárolhassanak autót a kicsik a nagyoktól.

Megbízható források szerint a mezőny tizenegyedik csapata egy olyan beadványt indított útjára, melyben arra kéri a riválisokat, hogy támogassák az autókkal való kereskedést már a 2007-es idénytől. Bár Audetto nem erősítette meg a beadványról szóló híreket, elmondta, hogy valóban logikus lenne a szabályok megváltoztatása.

"Úgy gondolom, hogy pozitívan hatna, ha már a 2007-es idénytől megváltoztatnánk a karosszériára vonatkozó szabályokat" - mondta a szakember az Autosport-nak adott nyilatkozatában.

Brit lapértesülések szerint a többi csapat is támogatja a Super Aguri kezdeményezését, ám mindenképpen azt szeretnék, ha csak az egy évvel korábbi karosszériákkal lehetne kereskedni, nem pedig a jelenleg is használtakkal.

Az év elején komoly port kavart a Scuderia Toro Rosso idei versenygépe, mely kiköpött mása a Red Bull Racing tavalyi modelljének. Sokan támadták is ezért a kiscsapatot, ám nem tudtak mit tenni ez ellen, hiszen az autó szellemi jogait a gárda anyacége, a Red Bull birtokolta.