Baumgartner Amerikában versenyezhet

Vágólapra másolva!
A Minardi korábbi tulajdonosa, Paul Stoddart megerősítette, hogy miután nem kapott lehetőséget a királykategóriába való visszatérésre, a 2007-es idényben az amerikai Champ Car szériában indítana csapatot, ahol szívesen látná Baumgartner Zsoltot is.
Vágólapra másolva!

Stoddart a tavalyi év végén adta el csődszélén álló csapatát a Red Bull energiaital-gyártó cégóriásnak. Bár az ausztrál üzletember leadta a Minardi nevezését a 2008-as Forma-1-es világbajnokságra, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) visszautasította kérelmét, így végleg letett a királykategóriáról.

"A hírek igazak, ám még nagyon a kezdeti fázisban vagyunk" - mondta Stoddart az Autosport magazin érdeklődésére reagálva. "Az vonz talán a legjobban a Champ Car-ban, hogy az oválpályákról szinte teljesen áthelyezte a hangsúlyt az utcai, és a hagyományos pályákra, továbbá a leginkább közönségbarát csúcsteljesítményű sorozattá nőtte ki magát."

Stoddart azt is megerősítette, úgy tűnik az anyagi támogatással sem lesz gondja, hiszen a Minardi korábbi főszponzora, a holland székhelyű ám az USA-ban is egyre nagyobb ismertséget szerző Muerman's Csoport továbbra is jó kapcsolatban áll vele.

A holland befektetőcég jelenleg a belga nemzetiségű Jan Heylen egyik főszponzora a Champ Car sorozatban, továbbá a Red Bull Racing harmadik számú versenyzőjét, Robert Doornbost is támogatja, aki Stoddart egyik jelöltje is egyben.

"Robert egyértelműen a jelöltek listáján van, úgy ahogy azok a tehetséges versenyzők, akik a Minardi F1-es csapatánál szolgáltak. Bas Leinders az egyik, míg Baumgartner Zsolt a másik. Egyelőre azonban nem kell a versenyzőkkel foglalkoznunk: előbb el kell döntenünk, hogy valóban akarjuk-e a csapatot, melyre októberig van időnk" - mondta az ex-csapatvezető, aki ugyan megemlítette Zsolt nevét, egyelőre nem kereste meg hazánk első F1-es versenyzőjét.