Vágólapra másolva!
A Honda Racing duója, Rubens Barrichello és Jenson Button végzett az élen csütörtökön Jerezben, ahol a csapatok tovább folytatták a felkészülést a soron következő megmérettetésekre.
Vágólapra másolva!

Barrichello majd fél másodpercet vert csapattársára, a második helyen befutó Jenson Buttonra, ám a Honda szárnyalása sokkal inkább az üzemanyag mennyiségnek, mintsem az RA106-os drasztikus javulásának tudható be.

A Honda pilótái az autó beállításain, az elektronikán, illetve az abroncsokon dolgoztakt. A csapat brazil versenyzője a tesztnap után elmondta, hogy bár még van mit fejlődniük, a fékstabilitáson sikerült valamelyest javítaniuk, ami megnyugtató.

A Renault tesztversenyzője, Heikki Kovalainen a harmadik pozícióban végzett, miközben egy intenzív gumiprogramot hajtott végre a Michelin számára már a Német Nagydíjra készülve. Márkatársa, Jose Maria Lopez eközben csak a tizennegyedik helyen végzett, miközben különböző beállításokat tesztelt.

Abból is látszik, hogy a Renault keményen készül a soron következő megmérettetésekre, hogy a csapat holnapra behívta Fernando Alonsót, hogy segítsen a gumik tesztelésében.

A BMW Sauber lengyel tesztversenyzője, Robert Kubica a beállításokkal és a gumikkal bíbelődött, míg márkatársa, Nick Heidfeld a szerdán bemutatott új szárnyelemekről gyűjtött információt.

Kimi Raikkönen az ötödik pozícióban végzett, míg csapattársa de la Rosa befejezte a Mercedes-Benz legújabb fejlesztésű motorjának tesztelését. A spanyol pilóta azonban nem lehetett teljes mértékben elégedett, ugyanis egy eddig ismeretlen probléma miatt a fél napot a boxban kellett töltenie.

A nap leglátványosabb jelenetét a Toyota tesztelője, Ricardo Zonta produkálta, akinek autója már az első körben elfüstölt. A lángok olyannyira megrongálták az autót, hogy a motor takarólemeze szinte szénné égett. Mivel a szerelők már nem tudták megjavítani a TF106-ost, minden munka Olivier Panisra hárult.