Schumacher nem érti Montoyát

Vágólapra másolva!
A Foma-1 hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher elmondta, nem tudja megérteni miért döntött Juan Pablo Montoya az amerikai NASCAR sorozat mellett, azon pedig egyenesen ledöbbent, hogy azonnali hatállyal elhagyta a királykategóriát.
Vágólapra másolva!

Montoya sokkolta a Forma-1-et, mikor az elmúlt hétvégén bejelentette, a 2007-es idényt a tengerentúli szériaautó bajnokságban kezdi majd meg. Ez azonban még semmi nem volt, hiszen két nappal később bombaként robbant a hír, miszerint Juan Pablo azonnali hatállyal elhagyja a McLarent, és ezzel az egész Forma-1-et.

Schumacher is megszólalt az ügyben, aki elmondta, egyszerűen nem tudja megérteni, hogy miért akarna valaki a Forma-1-ből átigazolni a NASCAR szériába.

"Nos, én biztosan nem tennék ilyet" - mondta a Ferrari sztárversenyzője. "Mit csinálnál a NASCAR-ban? Érdekes az egyáltalán? Nem hiszem, hogy különösebb élvezetet nyújtana, hiszen egy ovális pályán köröznek a versenyzők. Ugyan nem tudom, milyen technológiával vannak felszerelve azok a versenygépek, de egy Forma-1-es autóhoz képest elég amatőrnek tűnnek. Számomra nem tartogatna komolyabb kihívást a tengerentúli széria."

Schumacher, aki soha nem volt jó barátságban Montoyával a sorozatos összetűzések miatt, nem kívánta különösebben kommentálni a kolumbiai versenyző döntését.

"Nem akarok komolyabban belemenni" - mondta Schumacher. "Nem kell, hogy mindenkivel barátságban legyén. Nem titkolom, hogy mi sem voltunk valami jóban. Nem is ismerem igazán, így nem is érdekel, mit mondanak róla mások. Nekem nincs erről véleményem."

Mikor arról kérdezték, mennyire fog neki hiányozni Montoya, Schumacher csak ennyit mondott: "Kérem a következő kérdést."