Vágólapra másolva!
Két nappal azt követően, hogy bejelentette, az amerikai NASCAR szériában folytatja pályafutását, Juan Pablo Montoya kedden megerősítette, azonnali hatállyal elhagyja a McLarent és ezzel az egész a Forma-1-et.
Vágólapra másolva!

Montoya távozásával óriási lehetőséget kapott a wokingiak tesztpilótája, Pedro de la Rosa, aki a Francia Nagydíjon a kolumbiai versenyzőt fogja helyettesíteni. Bár a spanyol egyelőre még nem tudja, meddig maradhat, mindenképpen bizonyítani szeretne.

De la Rosa elárulta, hogy igencsak meglepte Montoya döntése, ám nem aggódik túlzottan a hétvége miatt, mert úgy érzi, jól szerepelhet Magny-Cours-ban.

"Hétfő este hallottam a hírt a csapattól, és már akkor tudni lehetett, lesznek változások" - mondta de la Rosa. "Meg kell mondjam, hogy meglepett a hír. Kedd reggel éppen a csapat főhadiszállására tartottam, hogy elvégezzük a szokásos szimulációkat, mikor reggel fél tízkor megcsörrent a telefonom, és a vezetőség közölte velem, hogy én fogok versenyezni Magny-Cours-ban."

"Ledöbbentem, de egyben izgatott is a dolog. Kedden még a csapatnál voltam, míg szerdán hazautaztam, hogy nyugodtan fel tudjak készülni a hétvégére. Sokat várnak tőlem a spanyol rajongók, és a média is kivetette rám a hálóját. Őszintén mondom, hogy köszönöm az érdeklődést."

Mikor arról kérdezték, mennyire tudott felkészülni a hétvégére, de la Rosa a következőket mondta: "Természetesen jobban szerettem volna, ha a szezon első tíz megmérettetésén is rajthoz állhatok, azonban egy tesztpilótához illően úgy gondolom, hogy a lehető legjobb formában várhatom a hétvégi futamot."

"Ismerem az autót, az elmúlt évben is jelen voltam, így friss emlékeim vannak a pályáról. Az elmúlt héten teszteltem, így remekül érzem magam. Abszolút magabiztos vagyok a hétvégét illetően."