Alonso győzelmet vár a Renault-tól

Vágólapra másolva!
A Renault istálló világbajnoka, Fernando Alonso úgy gondolja, hogy az Amerikai Nagydíjon elért ötödik helyezése lesz az idei szezon eddigi leggyengébb eredménye. A spanyol pilóta szerint a Francia Nagydíjon visszaáll a régi rend.
Vágólapra másolva!

Alonso az idei évben eddig mindegyik versenyen az első két hely egyikén végzett egészen az indianapolisi megmérettetésig, ahol egyszerűen nem tudta kordában tartani a Renault-t, és miközben legnagyobb riválisa, a Ferrari hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher bezsebelte idei harmadik győzelmét, ő csak az ötödik helyen végzett.

Mindezek ellenére a spanyol pilóta úgy gondolja, hogy az Amerikában történteket már maga mögött hagyta a csapat, és a hétvégi Francia Nagydíjon ismét visszatér a dobogóra.

"Gyorsan elfelejtettem Indianapolist, és azonnal a magny-cours-i versenyre kezdtem el készülni" - mondta Alonso Franciaországban. "Indy előtt a második, míg most az ötödik hely a legrosszabb eredményem az idei évben. Bízom benne, hogy az ötödik helynél hátrébb nem fogok többet végezni."

"Úgy gondolom, hogy az Amerikai Nagydíj különleges számunkra, hiszen soha nem ment itt jól a versenyzés, ám teljes mértékben meg lennék elégedve, ha az ötödik hely lenne az idei legrosszabb eredményem. Véleményem szerint mostantól folyamatosan a dobogón fogunk végezni."

Schumacher az Indianapolisban aratott győzelmével 19 pontra csökkentette a hátrányát a bajnokságban Alonsóval szemben, így a német versenyző továbbra is úgy gondolja, hogy még van esélye a bajnoki trófea megszerzésére.

"Úgy gondolom, hogy ez teljesen rendben van" - mondta Alonso Schumacher nyilatkozatáról. "A tavalyi évben Kimi még akkor is úgy gondolta, hogy be tud fogni, mikor 25 vagy 28 pont volt a lemaradása. Teljesen helyénvaló, hogy a második pozícióban tanyázó versenyző csökkenteni, míg az élen álló növelni szeretné a különbséget."

"Ez az egészséges küzdelem. Mindketten a végsőkig fogunk harcolni, és egészen addig nem adjuk fel a reményt, míg matematikai esélyünk van a végső győzelemre. Bízom benne, hogy sikerül megtartanunk előnyünket, de nem lesz egyszerű. A Ferrari és Michael is nagyon gyors. Nem is beszélve arról, hogy az olaszok minden versenyt befejeznek, így nem lesz egyszerű elszakadnunk tőlük, és annak is megvan a veszélye, hogy elveszítjük előnyünket."