Schumi: A Francia Nagydíjon minden kiderül

Vágólapra másolva!
Michael Schumacher úgy gondolja, hogy a hétvégén megrendezésre kerülő Francia Nagydíjon a Ferrari választ kaphat arra, hol is áll valójában a Renault-hoz képest, miután Indianapolisban csúnyán elverte az egész mezőnyt.
Vágólapra másolva!

Bár sokan úgy gondolják, hogy a Ferrari csak azért volt fölényben az Amerikai Nagydíjon, mert a Michelin túlságosan a biztonságra ment, Schumacher szerint az elmúlt hetekben elvégzett fejlesztések meghozhatják a sikert a hétvégén Magny-Cours-ban.

"Az elmúlt heti teszteken minden rendben ment" - mondta Schumacher. "Jó irányba haladtunk, így elégedett vagyok. Ahogy azt már korábban is elmondtam, mindent megteszünk annak érdekében, hogy felzárkózzunk a Renault-hoz. Indianapolisban hihetetlen izgalmas versenyt futottunk, de az eredménytől nem szabad elájulnunk. A különbség hatalmas volt, de az eredmények nem tükrözték a valós erőviszonyokat. Mindenesetre élveztem a hétvégét, hiszen abszolút mi domináltunk."

"Úgy gondolom, hogy a Francia Nagydíj is kulcsfontosságú lesz. Korábban már láthattuk, hogy a kis részletek miként befolyásolhatják a verseny alakulását. Egészen addig nem tudunk mit mondani az esélyekről, míg be nem fejeződnek a pénteki szabadedzések."

Schumacher az Amerikai Nagydíjon aratott győzelmével 19 pontra csökkentette hátrányát a bajnokságban a listavezető Fernando Alonsóval szemben, ám jól tudja, még kemény csaták várnak rá a szezon második felében.

"Mostantól kezdve nincs megállás, minden egyes versenyen lehetőséget kapunk arra, hogy csökkentsük a kettőnk közti különbséget" - magyarázta a Ferrari hétszeres világbajnoka. "Tizenkilenc pontot még le lehet faragni, én hiszek benne. Győzni szeretnék, és készen állok a harcra. Nincs okom arra, hogy feladjam."