A hétvégén fény derülhet Briatore jövőjére

Vágólapra másolva!
A Renault F1 elnöke, Alain Dassas szerint akár már a hétvégén megrendezésre kerülő Francia Nagydíjon kiderülhet, miként döntött jövőjéről a csapat ügyvezetője, Flavio Briatore.
Vágólapra másolva!

Az olasz szakember jelenleg is érvényben lévő szerződése az év végén jár le a Renault-val, ám egyelőre még nem tudni, mi lesz vele a jövőben.

Briatore az elmúlt hónapban megerősítette, hogy augusztus előtt dönteni fog arról, mihez szeretne kezdeni a következő évben. Dassas azonban úgy érzi, akár már a csapat hazai versenyének helyet adó Magny-Cours-ban fény derülhet arra, mi lesz az ügyvezetővel.

"Az ajánlatunk már Flavio asztalán van. Jelenleg a válaszára várunk, melyet talán már a hétvégi Francia Nagydíjon megkaphatunk" - mondta Dassas az Autosprint-nek adott nyilatkozatában.

A világbajnok istálló az idény végén búcsút int Fernando Alonsónak, aki a 2007-es idényt a McLarennél kezdi majd meg. A franciák az elmúlt hónapban már bejelentették, hogy szerződést hosszabbítottak Fisichellával, ám azt még nem tudni, ki lesz az olasz csapattársa.

Egyes források szerint a vezetőség Kimi Raikkönent szemelte ki Alonso megüresedő helyére, ám az sem elképzelhetetlen, hogy jelenlegi tesztpilótájukat, Heikki Kovalainent ültetik be a spanyol helyére.