Trulli szerint a Toyota végleg kilábalt a bajból

Vágólapra másolva!
Jarno Trulli szerint az Amerikai Nagydíj fordulópont volt a Toyota számára, és bár a kölni bázisú csapat igen gyengén kezdte az idei évet, a szezon második felében szárnyra kaphat.
Vágólapra másolva!

Az olasz versenyző egészen a Kanadai Nagydíjig egyetlen pontot sem szerzett a, ami nagyban a Toyota balszerencséjének volt köszönhető. Ám mivel az Amerikai Nagydíjon is fantasztikusan szerepelt - a boxból rajtolva a negyedik helyen ért célba - minden oka megvan arra, hogy optimistán várja a szezon második felét.

"Nem mondhatnám, hogy nem szerettem az autót, de a viselkedése elég szokatlan volt számomra" - mondta Trulli az Autosport-nak, miközben a szezon elejére emlékezett vissza. "Nyugodt szívvel mondhatom, hogy a tavalyi autó jobban feküdt a vezetési stílusomnak."

"Azonban idővel kezdett olyanná válni, amilyennek megálmodtam, és reményeim szerint még ennél is jobb lesz" - folytatta Trulli. "Az Amerikai Nagydíj után roppant boldog voltam, egyrészt az eredményt, másrészt pedig az autó teljesítménye miatt. Ugyan korábban is tudtam, hogy rengeteg lehetőség van az autóban, de egyszerűen nem jöttek az eredmények, amit nem is tudok hova tenni."

"Aztán Kanadában sikerült megtörnöm a jeget, és megszereztem idei első pontjaimat, majd egy héttel később Indianapolisban még jobb eredményt értem el. Tovább kell dolgoznunk, hogy még jobbak legyünk, de egy biztos: jó irányba haladunk."

Trulli az elmúlt héten Jerezben megrendezett tesztprogramon leginkább a Bridgestone abroncsokon dolgozott, hogy minél jobban megértse a japán cég termékeinek viselkedését. A jó eredmények éppen akkor érkeztek, mikor az olasz versenyző sikeresen megegyezett a csapattal a folytatásról, mely nyilvánvalóan biztonságot, és egyben megnyugvást jelentett számára.

Bár a szerződést egyelőre még nem írták alá a felek, Trulli elmondta, azért döntött a maradás mellett, mert úgy látta, a Toyota képes lesz a jövőben a futamgyőzelmekre. "Természetesen maradni akarok" - mondta. "Tudom, hogy eddig mit tettek le az asztalra, és azt is tudom, hogy még mit fognak. Mivel az elmúlt két évet náluk töltöttem el, továbbra is a kölni bázisú csapat versenyzője szeretnék maradni, és a Toyota is ezt akarja."

"Úgy gondolom, hogy mindenben megegyeztünk, így már csak arra várok, hogy a jogászok elvégezzék a papírmunkát. A pénz soha nem volt kérdés. Mindig a győzelmeket tartottam szem előtt, csak ez számított."