Mercedes mérnökkel erősít a BMW

Vágólapra másolva!
A Mercedes-Benz F1-es motorfejlesztési részlegének egykori vezetője, Markus Duesmann a 2007-es év elejétől a BMW Sauber versenyistállót erősíti majd, ahol a hajtáslánc fejlesztéséért lesz felelős.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Markus Duesmann az elmúlt hónapban elhagyta a Mercedes-Benzt, akikhez tavaly áprilisban igazolt. A szakember azonban nem lesz sokáig munkanélküli, hiszen 2007. január elsejétől a BMW-nél kezdi majd meg a munkát.

Korábban több csapattal is szóba hozták a motorspecialistát, azonban hétfőn a BMW hivatalos közleményében megerősítette, hogy Duesmann veszi majd át Heinz Paschen helyét a csapatban, aki kölcsönös megegyezéssel az év végén elhagyja a német-svájci alakulatot.

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen azonban tisztázta, Duesmann saját döntése volt, hogy átigazol hozzájuk, és nem szándékosan halászták el a mérnököt riválisuktól, a Mercedes-Benztől.

"Markus Duesmann kereste meg a BMW-t, mert új kihívás után kutatott" - mondta Theissen. "Elképzelései tetszettek nekünk, így könnyedén megegyezhettünk. Meggyőződésünk, hogy Duesmann a megfelelő ember erre a fontos posztra. Hatalmas tapasztalata sokat segíthet nekünk, hogy még jobban összehangolhassuk a két bázisunkon folyó munkát."

"Az elmúlt hat esztendőben Heinz Paschen jó alapot teremtett a csapatnak, mely folyamatos erőfeszítésének, és hatalmas tudásanyagának volt köszönhető. Az elmúlt években a BMW F1-es motorjait az ő felügyelete és irányítása mellett fejlesztették."

Duesmann a következőket mondta: "A BMW Sauber istálló még nem egy kiforrott csapat, így hatalmas kihívást tartogat. Nem csak az lesz a feladatom, hogy a technológiát figyeljem, hanem a tervezésben is oroszlánrészt kell vállaljak, nem is beszélve arról, hogy minél közelebb kell hoznom egymáshoz a két bázisunkat."

"Mindent megteszek annak érdekében, hogy sikerüljön elérnünk céljainkat. Tudásom legjavát fogom nyújtani."