Alonso: A Francia Nagydíjon visszaáll a rend

Vágólapra másolva!
A világbajnoki cím birtokosa, Fernando Alonso bízik benne, hogy a hétvégén megrendezésre kerülő Francia Nagydíjon tovább folytathatja győzelmi sorozatát, mely Indianapolisban megszakadt, ahol a Renault nem találta önmagát.
Vágólapra másolva!

Alonso előnye 19 pontra apadt a bajnokságban Michael Schumacherrel szemben, miután a Ferrari német sztárja megszerezte idei harmadik futamgyőzelmét Indianapolisban, miközben a 24 éves bajnok csak az ötödik helyen landolt.

Mindezek ellenére a spanyol versenyző abszolút optimistán várja a magny-cours-i megmérettetést, melyre minden oka megvan, hiszen 2005-ben is ő diadalmaskodott Franciaországban.

"Bár Indy előtt zsinórban négy futamgyőzelmet szereztem, mégis mindig azt állítottam, hogy a bajnokságnak még nincs vége, mely talán pesszimistán hangzott" - mondta Alonso. "Azonban az, hogy az Amerikai Nagydíj előtt 25 ponttal vezettünk, még nem jelentette azt, hogy miénk a bajnoki cím. Viszont most, hogy már csak 19 pont az előnyünk, nem szabad pesszimistának lennünk, hiszen egyik pillanatról a másikra úgysem fognak megelőzni minket."

"A bajnokság egészét kell nézni. Az idei szezon első tíz versenyéből kilenc alkalommal az első vagy a második helyen végeztem, így minden okom megvan arra, hogy azt gondoljam, a szezon második felében is tartani tudom ezt a tempót, és növelhetem előnyömet a pontversenyben."

Az Amerikai Nagydíjat megelőzően Alonso mindig az első két hely valamelyikén végzett, és a megszerezhető 90 pontból 84-et zsebelt be, mely fantasztikus teljesítménynek mondható. Nem is csoda, hogy Alonso elmondta, a szezon sokkal jobban kezdődött számára, mint ahogy arra számított.

"Sokkal jobban alakultak a dolgok, mint ahogy arra a szezon elején számítottunk" - mondta. "A 2006-ban életbe lépő vadonatúj szabályok miatt egy kicsit aggódtunk, hiszen új autóval és teljesen más konstrukciójú, V8-as motorral kellett megkezdenünk az évet. A csapat azonban fantasztikus munkát végzett a téli időszak alatt, így 100 százalékos formában kezdhettük meg az idényt."

Alonso csapattársa, Fisichella is optimista a hétvégét illetően, különösen az indianapolisi sikereit követően. "Fantasztikus hétvégét teljesítettem Amerikában. Bár elégedett voltam az autóm teljesítményével, mégis vegyesek az érzelmeim" - mondta az olasz. "Úgy éreztem, hogy a maximumot nyújtva is csak a harmadik helyre voltunk jók, hiszen a Ferrarik ezúttal legyőzhetetlenek voltak."

"Ami a hétvégét illeti, szeretném, ha legalább olyan jól teljesítenék, mint Indianapolisban, de mindenképpen olyan helyzetben szeretnék lenni, hogy megverhessem a Ferrarikat. A csapat keményen dolgozik azon, hogy az autó folyamatosan jobb legyen. Ennek eredményeképpen a Francia Nagydíjra egy vadonatúj motorral fogunk megérkezni."

"Biztos vagyok benne, hogy a Michelin kitűnő abroncsokat szállít majd nekünk. Ha nem lesznek problémáink, akkor a csapat hazai pályáján ismét győzelmet arathatunk."