Villeneuve: Minden rajtam múlik

Vágólapra másolva!
Jacques Villeneuve hallani sem akar arról, hogy Forma-1-es pályafutása a vége felé közeledne. A kanadai világbajnok 2005 végén kis szünet után tért vissza és a BMW-Saubernél kapott szerződést, amit szeretne jövőre is meghosszabbítani.
Vágólapra másolva!

Vilenenuve-öt többen leírták, ám ő rácáfolt azokra, akik megkérdőjelezték tudását. Idén a kezdeti nehézségeken átlendülve kiegyensúlyozottan és megbízhatóan teljesít, csapata maximálisan elégedett lehet vele. JV is jól érzi magát, éppen ezért szeretné a szezon végén lejáró kontraktusát megújítani a müncheni központú istállóval.

1997 bajnoka tehát maradni szeretne, de nem minden áron: "Ha itt nem kapok szerződést, akkor sem kell kétségbe esnem, mert vannak még érdeklődő csapatok"- vázolta fel a jövőbeli lehetőségeit a kanadai pilóta. "Minden nagyban attól függ, hogy nekem hogy megy a versenyzés, de persze más tényezők is közrejátszanak."

Persze ingyen, vagy kvalitásaihoz mérten nevetséges összegért nem ragaszkodna mindenáron a versenyzéshez: "Harmincöt éves házas ember vagyok, nemsokára apa leszek. Ezt az életformát, az állandó utazgatásokkal, tesztekkel és a sok kötelezettséggel, távol a családomtól és az otthonomtól ingyen nem folytatnám. Akkor inkább otthon maradok a szeretteimmel."

És hogy miért ragaszkodik még mindig annyira a Forma-1-hez, hiszen annyiszor érték már kudarcok is? Elmondása szerint idén végre ismét örömét leli a vezetésben: "Mikor elkezdtük a szezont, mindenki annyira pozitív és bizakodó volt, én ettől féltem is egy kicsit. De szerencsére nem lett igazam, minden jól alakult. Keményen és eredményesen dolgozunk, de még mindig van följebb, és ez nagyszerű"- fejezte be Villeneuve, akinek jövőjéről a BMW még nem döntött.