Schumacher: Indy nem volt fordulópont

Vágólapra másolva!
A Ferrari német versenyzője, Michael Schumacher úgy gondolja, hogy az Amerikai Nagydíjon aratott győzelme nem tekinthető fordulópontnak, és a szezon második felében is kemény csatákra számít a Renault-val.
Vágólapra másolva!

Schumacher idei harmadik győzelmét aratta az elmúlt hétvégén Indianapolisban, ahol a Ferrari senkitől sem zavartatva, könnyedén szerezte meg idei első kettős győzelmét, melyre 2004 óta nem volt példa.

A 2006-os szezonban először fordult elő, hogy a Renault versenyzői képtelenek voltak felvenni a lépést a Ferrarival, és esélyük sem volt a győzelemre. Fisichella a harmadik helyen fejezte be az Amerikai Nagydíjat, két hellyel csapattársa, az ötödik pozícióban befutó Alonso előtt.

Mindezek ellenére a Ferrari nem szállt el magától, hiszen jól tudja, hogy az indianapolisi versenypálya karakterisztikájának köszönhetően húzott el riválisaitól az Egyesült Államokban, ahol a Bridgestone különösen jó munkát végzett.

Schumacher éppen ezért hangsúlyozta, hogy az Amerikai Nagydíjon nyújtott teljesítményük nem tükrözi valós erejüket.

"Nem hiszem, hogy Indianapolis fordulópont lenne" - mondta Schumacher pénteken. "Azonban kétség nem fér hozzá, hogy fantasztikus munkát végeztünk, hiszen jócskán elhúztunk ellenfeleinktől. Ugyan nem hiszem, hogy ennyivel jobbak lennénk, de hiszem, hogy sikerült fejlődést elérnünk, így magabiztos vagyok, különösen a Bridgestone abroncsok teljesítményét látva."

Schumacher múlt heti győzelmével 19 pontra csökkentette hátrányát a bajnokságban Alonsóval szemben, így a német pilóta szerint minden esélye megvan az idei bajnoki cím megszerzésére.

"Két hete még 25 pont volt a kettőnk közti különbség, ami mára 19 pontra apadt. Ha újabb győzelmeket aratunk, akkor minden rendben lesz" - mondta Schumacher az eheti tesztek helyszínéül szolgáló Jerezben.