Villeneuve nem tér vissza a GPDA-ba

Vágólapra másolva!
Schumacher monacói incidense után a BMW Sauber sofőrje, Jacques Villenuve azonnal kilépett a pilóták érdekvédelmi szervezetéből (GPDA), ugyanis elmondta, hogy nem hajlandó olyan versenyzőkkel együtt dolgozni, akik veszélyeztetik kollégáik biztonságát.
Vágólapra másolva!

A Monacói Nagydíj előtti időmérőn Schumacher a Rascasse kanyarban pár perccel a harmadik etap vége előtt leparkolta autóját, ezzel jelentősen fenntartva a pole-pozícióra még esélyes ellenfeleit. Azt, hogy a hétszeres világbajnok szándékosan fullasztotta-e le a Ferrarit, vagy tényleg hibázott, sosem sikerült egyértelműen tisztázni, a versenybíróság mindenesetre hibásnak ítélte Schumachert, és a mezőny végére sorolta.

Az eset a pilóták között általános felháborodást váltott ki, amely az érdekvédelmi szervezetben is komoly zűrzavarokat szült. Többek szerint felháborító, hogy egy olyan versenyző elnököl a GDPA (Grand Prix Drivers' Association) élén, aki nem törődik a pilóták biztonságával, annak ellenére, hogy ez lenne a legfőbb feladata.

A BMW versenyzője, Jacques Villeneuve például annyira feldühödött, hogy nem sokkal a történtek után kilépett a GDPA-ból, és nemrégiben azt nyilatkozta, hogy addig nem is hajlandó visszatérni, amíg jelentős változások nem mennek végbe a szövetségnél.

Arra a kérdésre, hogy mik ezek a változások, Villeneuve kitérő választ adott, ám látva felháborodottságát a monacói eset kapcsán, egyértelmű, hogy az elnökséggel akadt gondja.

Alex Wurz, a Williams harmadik számú pilótája nemrég mégis megkérte a kanadait, hogy lépjen be újra, mert szükségük van rá, hogy a GPDA-ban reformot hajthassanak végre, melynek folyamán bebizonyíthatják, hogy Schumacher a monacói időmérőn szándékosan tartotta fel a többieket, és leválthatják a szövetség éléről.

"Olyan változtatásokra készülünk, amelyet csak azokkal a pilótákkal együtt leszünk képesek végrehajtani, akik tagjai a GPDA-nak, ezért nagy szükségünk lenne Jacques-ra"-mondta Wurz.

Villeneuve azonban kijelentette, egészen addig nem fog visszatérni, míg "egy-két dolgot" meg nem újítanak.

"Egészen addig nem vagyok hajlandó visszatérni a szövetségbe, míg komoly változtatásokat nem alkalmaznak. Ez ilyen egyszerű. Már az is épp elég nagy baj, hogy idáig süllyedtünk, és ki kellett lépnem" - nyilatkozta Villeneuve még az Amerikai Nagydíj előtt.

"Ha valamit otthagysz, azt nem azért teszed, hogy utána visszamenj. Jó okom volt arra, hogy kiléptem, nem érzem jól magam egy ilyen társaságban, ezért addig, amíg nem történik reform, nem leszek tag."

"Nem akarok politikai vitát kezdeni, még akkor sem, ha ez az ára annak, hogy elérjük céljainkat. Akkor inkább nem is érdekel az egész" - tette hozzá Villeneuve Wurz kérésére reagálva.