Rosberg nem érti a gyenge szereplés okát

Vágólapra másolva!
A Williams német versenyzője, Nico Rosberg elmondta, értetlenül áll a csapat gyenge teljesítménye előtt, hiszen a szezon elején fantasztikusan teljesítettek. Az újonc pilóta azonban bízik benne, hogy Európában ismét mutathatnak valamit.
Vágólapra másolva!

A brit alakulat az elmúlt öt versenyen egyetlen egy pontot sem szerzett, melyre az 1984-es idény óta nem volt példa, mikor a szezon utolsó hét versenyéről pont nélkül kellett távoznia.

A Williams eddig mindössze csak 10 pontot szerzett, mellyel a konstruktőrök versenyének nyolcadik helyén áll.

Rosberg csapata az elmúlt héten megrendezett Amerikai Nagydíjon is borzalmasan teljesített. Mark Webber már az első kanyarban történt baleset miatt feladni kényszerült a küzdelmet, míg csapattársa, Rosberg utolsó befutóként, a kilencedik pozícióban végzett, miután az FW28-as gyenge vezethetőségére panaszkodott.

A német versenyző bevallotta, a vezetőség egyelőre még nem tudja, mi volt a probléma oka, azonban bízik benne, hogy mihelyst visszatérnek Európába, megmutathatják valós erejüket.

"Mindenki roppant keményen dolgozik, így nem is értem, miért nem jönnek az eredmények" - mondta Rosberg. "Nincs olyan kimondott terület, melyre rá tudnék mutatni, és azt mondhatnám, hogy igen, itt még van mit javulnunk. Új aerodinamikai csomaggal érkezünk majd meg a nagy leszorító erőt igénylő Francia Nagydíjra, melytől mindenképpen előrelépést remélek."

"Minden okom megvan arra, hogy optimista legyek az európai futamokat megelőzően: Magny-Cours egy olyan pálya, mely nagyon fekszik nekem, miközben csapattársammal együtt mindent megteszünk annak érdekében, hogy megfelelően felkészítsük versenygépeinket a Francia Nagydíjra, ahol vissza szeretnénk vágni az elmúlt versenyeken történtekért."