Ecclestone hisz az USA GP jövőjében

Vágólapra másolva!
A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone bízik benne, hogy heteken belül megállapodás születhet az Amerikai Nagydíj jövőjéről, miután az idei évben megrendezett verseny sikerrel zárult.
Vágólapra másolva!

Bár Ecclestone korábban abszolút közömbösen nyilatkozott az Amerikai Nagydíjjal kapcsolatban, most úgy tűnik, mindent megtesz annak érdekében, hogy a Forma-1 száguldó cirkusza 2007-ben is ellátogasson Indianapolisba.

A hetven felett járó üzletember az elmúlt héten meglepő nyilatkozatott tett, hiszen azt állította, nem jelentene veszteséget a Forma-1-nek, ha jövőre nem rendeznének Amerikai Nagydíjat. Azonban a hétvégi futamot követően Ecclestone úgy tűnik, meggondolta magát.

A legfrissebb hírek szerint az F1 mogul napokon belül megkezdi a tárgyalásokat az Indianapolis Motor Speedway igazgatójával, hogy minél előbb egyezség születhessen a folytatásról.

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint lesz-e Amerikai Nagydíj a jövőben, Ecclestone a következőket válaszolta: "Nem tudom. Folyamatosan tárgyalunk, és reménykedünk. Véleményem szerint továbbra is rendezhet Indianapolis futamot, ha meg tudunk végre egyezni."

A kereskedelmi jogok igazgatója azt is elhintette, heteken belül befejeződhetnek a tárgyalások az Amerikai Nagydíj jövőjével kapcsolatban, így a Francia Nagydíjon valószínűleg már tudni lehet majd, mi lesz az indianapolisi verseny sorsa.

A pálya üzemeltetője, Tony George az elmúlt héten megerősítette, csak a futam után kezdik meg a tárgyalásokat a folytatásról, mikor már tudni fogják, milyen hatással voltak az idei eseményre a tavaly történtek.

"Köszönetet szeretnénk mondani mindazoknak, akik érdeklődtek a verseny jövője iránt, és támogatásukról biztosítottak minket" - mondta George. "Már hónapokkal ezelőtt megegyeztünk Ecclestone-nal, hogy csak a futam után kezdjük meg a tárgyalásokat az Amerikai Nagydíj jövőjéről, hiszen tudnunk kell, milyen érdeklődés övezte a 2006-os versenyt."