A Bridgestone visszavágott a Michelinnek

Vágólapra másolva!
A Bridgestone gumikkal versenyző Michael Schumacher, Felipe Massa és Jarno Trulli emlékezetessé tette az USA Nagydíjat a csapatok és a rajongók számára, míg a Bridgestone hetedik győzelmét ünnepelhette Indianapolisban ugyanennyi év alatt.
Vágólapra másolva!

A Scuderia Ferrari Marlboro pilótái szerezték meg a két első dobogós helyet, amivel közelebb került a csapat a riválisához a konstruktőrök bajnokságában, míg a Panasonic Toyota Racing a negyedik helyezésért kapott pontokat. A Ferrari páros számára a rajtot követően senki nem jelentett komoly veszélyt, két kiállásos stratégiával győzelmet szereztek a csapat számára a lelkes amerikai közönség örömére. Trulli maximálisan kihasználta a Bridgestone gumik megbízható teljesítményét ezen a hétvégén, egyszer állt csak ki, és a boxutcából negyedikként ért célba. Csapattársa, Ralf Schumacher is úgy tűnt, bekerül az első öt közé, de végül mechanikus probléma miatt kénytelen volt elhagyni a pályát. A többi Bridgestone versenyző számára sajnos nem lesz emlékezetes ez a hétvége, egyedül a WilliamsF1 csapat színeiben futó Nico Rosberg ért célba kilencedikként, épp lemaradva a pontszerzés lehetőségéről.

Hisao Suganuma, Bridgestone Motorsport, műszaki igazgató:
"Elégedett vagyok a mai eredményekkel! Sokat köszönhetünk a világ minden táján dolgozó Bridgestone személyzetünknek és különösen hálásak lehetünk az Egyesült Királyságban és Japánban működő gumiabroncs szolgáltató és mérnöki területen működő munkatársainknak. Nagyon kemény verseny volt ez, a pálya hőmérséklete a 49°C-ot is elérte, de a Bridgestone a várakozásainknak megfelelően teljesített, ami lehetővé tette a Ferrari számára a kettős győzelmet és a Toyotával versenyző Jarno Trulli számára néhány értékes pont megszerzését. A Bridgestone-nak négy autója került volna az első öt közé, ha Ralf Schumachernak nem kellett volna kiállnia röviddel a futam vége előtt, reménytelenül szerencsétlen volt. Ettől függetlenül három autónk is bekerült az első négy közé, akik közül az egyik a boxutcából kezdte meg a versenyt. Mindez egyértelműen jelzi a Bridgestone gumikkal szerelt autókban rejlő nagyszerű lehetőségeket az idén. A gumiabroncsokkal nem voltak problémáink a verseny alatt, ami igazán nagy elégedettségre ad okot és azt jelzi, hogy biztonságos és egyben nagy teljesítményű gumit fejlesztettünk ki. A Williams csapat bizonyára csalódott az eredménnyel, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy versenyképesek legyenek a szezon második felében. Most az Európai F1 szezon legforróbb szakasza következik, ami igen kemény lesz, biztosítanunk kell, hogy a gumijaink továbbra is jó teljesítményt nyújtsanak, és tartósak legyenek a további futamok során is. Minden esetre ki kell jelentenem, hogy nagyon elégedett vagyok a gumiabroncsaink mai teljesítményével"

Ross Brawn, Scuderia Ferrari Marlboro, műszaki igazgató: "A Bridgestone gumik ma tökéletesen működtek! Pénteken már láttuk, hogy jól fognak itt szerepelni. Mint kiderült, valóban domináns helyzetben voltunk ma és simán ment minden a versenyen. Minden kiválóan működött, a gumik, az autók, a pilóták mind nagyszerűen teljesítettek. Ha mindezek a tényezők együtt vannak, akkor tudunk ilyen jó teljesítményt elérni, mint ma. Ez az eredmény jelentősen segített bennünket abban, hogy maradjanak még esélyeink az idei szezonra. Volt néhány sikertelen futamunk, de most megint kezdenek jól alakulni a dolgok. Csak fenn kell tartanunk a lendületet."

Pascal Vasselon, Panasonic Toyota Racing karosszéria részleg igazgató: "Egyértelműen nagyon jól szerepelt a Bridgestone ezen a versenyen, de ez nem okozott meglepetést, hiszen tudtuk, hogy a gumiabroncsok megbízhatóak. Ezért tudtunk egy kiállásos stratégia mellett dönteni Jarno esetében. Azt is láttuk tegnap, hogy jó volt a tapadás, így az sem okozott meglepetést, hogy a Bridgestone számára nagyon jól sikerült ez a hétvége.