Massa örül élete eddigi legjobb helyezésének

Vágólapra másolva!
Felipe Massa az Amerikai Nagydíjon elért második helyének köszönhetően pályafutása eddidi legjobb eredményét érte el az indianapolisi versenyen. A Ferrari brazil pilótája továbbá boldog volt, hogy hozzájárult a csapat idei első kettős győzelméhez.
Vágólapra másolva!

"Fantasztikus verseny volt a mai" - mondta Massa miután Michael Schumacher mögött a második helyen végzett az Amerikai Nagydíjon.

A brazil versenyző pályafutása eddigi legjobb eredményét érte el, hiszen korábbi rekordja az Európa Nagydíjon szerzett harmadik helyezése volt. Massa a rajtnál sikeresen elment márkatársa, Schumacher mellett, és a futam első szakaszában magabiztosan tartotta vezető pozícióját, ám az első kiállásnál a hétszeres világbajnok megelőzte, aki már ki sem engedte a kezéből az első helyet.

"Jól kaptam el a rajtot. Valahogy pont jókor engedtem fel a kuplungot" - magyarázta Felipe. "Nagyon, nagyon gyors voltam a startnál, így a célegyenes végén ki tudtam fékezni Michaelt, majd minden erőmmel arra összpontosítottam, hogy növeljem az előnyt köztem és a Renault versenyzői között."

"Mindent megtettem annak érdekében, hogy megtartsam a vezető helyem, ám Michael roppant gyors volt a levezető körében, így az első kiállást követően elment mellettem" - folytatta Massa.

"Éppen jókor jött ez az eredmény, hiszen még minden esélyünk megvan a bajnoki cím megszerzésére. Most azon kell lennünk, hogy a következő versenyeken is a Renault előtt végezzünk, és csökkenteni tudjuk a köztünk lévő különbséget. Boldog vagyok, hiszen ez életem eddigi legjobb eredménye. Bízom benne, hogy a jövőben is ilyen jól fogunk szerepelni."