Coulthard köszönetet mondott Montoyának

Vágólapra másolva!
David Coulthard leküzdött minden akadályt, amit az Amerikai Nagydíj állított a pilóták elé, és hetedikként célba érve két pontot szerzett a Red Bull csapatnak. Az istálló másik pilótája, Christian Klien az egykörös versenyzők táborát erősítette.
Vágólapra másolva!

Mivel a rajt utáni káoszban legalább az egyik Red Bull állva maradt, ezért a gárdának jó esélye nyílt arra, hogy pontot szerezzen a megcsappant létszámú mezőnyben. Kliennel ellentétben Coulthard megúszta a tömegjelenetet, és egész verseny alatt Liuzzi támadásait visszaverve a hetedik lett.

"Mindenekelőtt szeretném megköszönni Montoyának, hogy hozzásegített a pontszerzéshez"- kezdte a skót pilóta, aki rögtön magyarázta is kijelentését: "Christian mellett haladtam, amikor az első kanyarba értünk. Nem voltak túl jók a kilátások, ezért inkább nem is helyezkedtem különösebben. És akkor jött Montoya, aki megcsinálta előttem azt a kis balhét, és én jó néhány helyet nyertem általa"- mondta DC, aki minden bizonnyal nem a Montoyával való kapcsolatának megerősítését tartotta szem előtt, amikor így nyilatkozott.

Coulthard viszont tudatosan készült az első kanyarra, mert: "Szinte minden évben van kisebb-nagyobb baleset a rajt utáni első fordulóban. Éppen ezért külső íven próbáltam elkanyarodni. Aztán végig nagy csatában voltam Liuzzival és Rosberggel. A jó stratégiának és a mérnököm remek munkájának köszönhetően sikerült mindkettőjüket magam mögött tartani, de az egész csapat nagyon kitett magáért. Ezek a pontok jókor jöttek, összetettben sikerült megelőznünk a Williamset"- fejezte be a rutinos Coulthard.

Kliennek már lényegesen kevesebb szerencséje volt, mint csapattársának, az első körben ki kellett szállnia az autójából. "A rajtom teljesen rendben volt. Megelőztem a két Midlandet, és belső íven közeledtem az első kanyarhoz. De túl szűk lett ott a hely, és hogy igazából ott mi történt, azt már én sem tudom. Az egyik Williams mellett haladtam, és utána rengeteg autó összeütközött, és nem tudtam magam áthámozni rajtuk. Kár érte, mert jó esélyem lett volna a pontszerzésre"- kesergett Klien.

"Az első körben történt balesetet Davidnek sikerült megúsznia"- értékelt a csapatfőnök, Christian Horner. "Az autó tele volt benzinnel, biztosan nem volt egyszerű vezetni, de remekül megoldotta a feladatot. A jó csapatmunka és a taktika eredményeként David meg tudta őrizni a pozícióját üldözőivel szemben, és megérdemelten lett hetedik. Ugyanakkor gratulálok a Toro Rossónak is az első pontjához."