Alonsót hidegen hagyja a Ferrari sikere

Vágólapra másolva!
A világbajnoki cím birtokosa, Fernando Alonso nem tulajdonít különösebb jelentőséget a Ferrari hétvégi diadalának, ugyanis a spanyol pilóta szerint a Renault vissza fog vágni a két hét múlva megrendezésre kerülő Francia Nagydíjon.
Vágólapra másolva!

Alonso 15 verseny óta tartó sikersorozata ért véget a hétvégén Amerikában, ugyanis a Renault versenyzője hosszú idő után először nem állhatott fel a dobogóra. A spanyol pilóta az egész hétvégén küszködött, és a vasárnapi futamot csak az ötödik helyen fejezte be, miközben csapattársa, Giancarlo Fisichella a harmadik lett.

Ez volt Alonso legrosszabb eredménye a tavaly júliusban megrendezett Magyar Nagydíj óta, ahol a tizenegyedik helyet kaparintotta meg. A Renault versenyzője azonban szakított a hagyományokkal és az elmúlt négy évvel ellentétben idén befejezte a futamot Indianapolisban.

"Már a szezon elején is tudtuk, hogy ez lesz a legnehezebb verseny számunkra, és ez be is igazolódott" - mondta Alonso a verseny után. "Azonban úgy gondolom, hogy a harmadik és az ötödik hely nem olyan rossz a Renault-nak, különösen akkor, ha a szezon második felében jól fogunk teljesíteni."

"Többé kevésbé erre számítottunk. Egyszerűen lehetetlen volt megverni a Ferrarikat, és miután Fisichella elment mellettem, célom az volt, hogy tartsam a távolságot. Kemény verseny volt, de a négy pont is valami, különösen azok után, hogy eddig még soha nem fejeztem be az Amerikai Nagydíjat."

"Most Franciaországba vesszük az irányt, ahol minden esélyünk meglesz a futamgyőzelemre."

Schumacher az Amerikai Nagydíjon aratott győzelmével 19 pontra csökkentette a hátrányát a bajnokságban Alonsóval szemben, ám a Renault versenyzője úgy véli, Európában ismét növelni tudja a kettejük közti különbséget.

"Azt követően, hogy zsinórban négy győzelmet aratattam, és kijelentettem: a bajnokság még nincs lefutva, sokan azt gondolták rólam, hogy túlságosan pesszimista vagyok" - magyarázta. "Azonban az ember még akkor sem lehet túlzottan optimista, ha 25 pont az előnye. Az egész képet kell nézni. Véleményem szerint nyolc futammal a szezon vége előtt még minden esélyünk megvan arra, hogy növeljük az előnyünket és megnyerjük a bajnokságot."