Alonso: A Michelin nem vesz vissza

Vágólapra másolva!
A világbajnoki cím birtokosa, Fernando Alonso elmondta, a Michelin nem engedheti meg magának, hogy visszafogott hozzáállással kezdje meg az Amerikai Nagydíjat, noha mindent megtesz annak érdekében, hogy elkerülje a tavalyi évben történteket.
Vágólapra másolva!

A tavalyi évben megrendezett USA Nagydíjon mindössze csak hat versenyző rajtolt el, ugyanis a Michelin biztonsági okokra hivatkozva nem engedélyezte csapatainak az indulást, mely miatt a pályára kilátogató rajongók nemtetszésüket fejezték ki, hozzáteszem teljesen jogosan.

A Michelin abroncsokat használó Renault istálló spanyol versenyzője azonban elmondta, biztos benne, hogy idén nem ismétlődnek meg a tavaly történtek, ám bevallotta, nem számít arra, hogy a francia beszállító visszafogottabb hozzáállással kezdené meg a hétvégi viadalt a problémák elkerülésének érdekében.

"Száz százalékosan biztos vagyok benne, hogy idén nem lesz semmilyen probléma, azonban nem engedhetjük meg magunknak, hogy visszavegyünk, és azt sem engedjük meg, hogy a Michelin csak a biztonságra menjen Indianapolisban" - mondta Alonso.

A Renault versenyzője zsinórban negyedik futamgyőzelmét zsebelte be az elmúlt héten Kanadában, mellyel 25 pontra növelte az előnyét a bajnokságban Michael Schumacherrel szemben. Bár mindene megvan ahhoz, hogy a hétvégén is jól szerepeljen, Alonso mégsem olyan biztos az amerikai sikerben.

"Ez lesz a legnehezebb verseny számunkra az idei évben, hiszen korábban soha nem voltunk versenyképesek ezen a ringen. Nem tudjuk miért, de bízunk benne, hogy az idei évben ez megváltozhat" - folytatta Alonso. "2006-ban eddig mindenhol jók voltunk, így talán idén megtörik az átok, de vannak kétségeink."

Alonso eddig még soha nem fejezte be az Amerikai Nagydíjat, azonban most úgy érzi, erre minden esélye megvan. "Még soha nem láttam meg a kockás zászlót Indianapolisban, ám bízom benne, hogy idén ez megváltozhat."