Räikkönen győzni megy Amerikába

Vágólapra másolva!
A McLaren Mercedes finn versenyzője, Kimi Raikkönen mindent megtesz annak érdekében, hogy a hétvégén megrendezésre kerülő Amerikai Nagydíjon megszerezze idei első futamgyőzelmét.
Vágólapra másolva!

Raikkönen és csapata már a két héttel ezelőtt megrendezett Brit Nagydíjon is remekül szerepelt, míg az elmúlt futamon Kanadában is szép eredményt ért el, noha a finn versenyző az utolsó körben vesztette el a második helyét.

A McLaren versenyzője az idei évben még egyszer sem állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, azonban hiszi, hogy az Amerikai Nagydíjon végre megszerezheti idei első futamgyőzelmét.

"Montrealban megmutattuk, hogy az elmúlt hetekben elvégzett tesztprogramunk során sikerült fejlődést elérnünk, így véleményem szerint a hétvégi Amerikai Nagydíjon is jók lehetünk, ahol akár még a győzelmet is megszerezhetjük" - mondta Raikkönen.

"Az Indianapolis Motor Speedway fantasztikus hely, és mindenkinek az a vágya, hogy elmondhassa magáról: egyszer ő is megnyerte a történelmi viadalt." - folytatta. "A pálya alkalmas az előzésre, a célegyenes előtti döntött szekció hatalmas szerepet kap, mert ha itt valaki tartani tudja a lendületét, akkor a hosszú célegyenes végén lévő jobbosban könnyedén kifékezheti ellenfelét, így szépen zárkózhat fel az előtte lévőkre."

Kimi csapattársa, Juan Pablo Montoya szintén várja már a hétvégi megmérettetést, miután a Kanadai Nagydíjon idő előtt fel kellett adnia a küzdelmet, mert nekicsapta autóját a bajnokszedő falnak.

"A Kanadában történtek után már alig várom, hogy visszatérjek a pályára, hiszen az autó roppant gyors" - magyarázta Montoya. "Mindig különleges számomra az Amerikai Nagydíj, hiszen rengeteg hazai rajongóm látogat ki a pályára, így hatalmas a szurkolótáborom. Szóval már alig várom, hogy ismét autóba ülhessek."