Schumacher támadásra buzdítja a Ferrarit

Vágólapra másolva!
Michael Schumachernek esze ágában sincs feladni a küzdelmet, és a hétvégén megrendezésre kerülő Amerikai Nagydíjon minden eddiginél keményebben fog támadni, hogy közelebb tudjon kerülni bajnoki riválisához, Fernando Alonsóhoz.
Vágólapra másolva!

Kilenc versennyel az idei szezon vége előtt Schumacher 25 pontos hátrányban van a listavezető, Fernando Alonsóval szemben, aki a hétvégén megrendezett Kanadai Nagydíjon zsinórban negyedik futamgyőzelmét aratta.

A Renault spanyol versenyzőjének már nem szükséges több futamot nyernie ahhoz, hogy megvédje bajnoki címét, hiszen ha a további futamokon mindvégig a második helyen ér célba, akkor sem érheti már be legközelebbi ellenfele.

Schumacher is tisztában van ezzel, ám elmondta, esze ágában sincs feladni a küzdelmet, továbbra is mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy megszerezze az idei évben nyolcadik bajnoki címét, melyre valljuk be, egyre kevesebb az esélye.

A Ferrari német versenyzője azonban elmondta, örül a hétvégén szerzett második helyének, hiszen jól tudja, ez volt a maximum, amit elérhetett Kanadában.

"Mindössze csak két pontot vesztettem Fernandóval szemben. A körülményeket figyelembe véve elégedettek lehetünk" - mondta Schumacher a versenyt követően. "25 pontos hátrányból megkezdeni a szezon második felét nem éppen ideális, azonban nem is reménytelen. Nem adjuk fel a küzdelmet. A következő versenyeken támadóbb szellemben fogunk pályára gördülni, így még bármi megtörténhet."

Schumacher elégedetten nyilatkozott a Ferrari idei fejlesztéseiről, különösen azután, hogy az olasz gárda a tavalyi évben szinte sehol sem volt a mezőnyben.

"Az emberek hirtelen elfelejtették, hogy hol voltunk a tavalyi évben: nagyon le voltunk maradva" - magyarázta. "Talán bóknak is vehetjük, hogy az idei eredményeinkkel sikerült elfejtetnünk a tavalyi megpróbáltatásokat. Azonban nem győzöm hangsúlyozni, hogy a visszatérés hatalmas teljesítmény a csapat részéről."

"A srácok fantasztikusak, a tavalyi sikertelenségek nem keserítették el őket, és az idei évben minden eddiginél motiváltabbak" - folytatta Michael. "Készen állunk arra, hogy harcba szálljunk a bajnoki címért. Ezért vagyunk a sportban. Az elkövetkezendő versenyeken ennél jobb teljesítményt szeretnénk nyújtani."

A Ferrari versenyzője ugyanakkor bevallotta, szerencsésnek tartja magát, hogy az utolsó körben sikerült megelőznie a mindvégig második helyen autózó Raikkönent.

"Szerencsés vagyok, hogy a második helyre kerültem - a biztonsági autó rengeteget segített ebben" - mondta Schumacher. "Azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy a hétvége során folyamatosan fejlődtünk. Bízom benne, hogy ez Indianapolisban sem lesz másképp, ahol szintén jól szerepelhetünk. Vigyáztam arra, hogy ne bocsátkozzak jóslatokba Montreal előtt, így az Amerikai Nagydíjat megelőzően sem szeretnék tippelni."

"Túl sok bizonytalan tényező van, mely nagyban befolyásolhatja a végeredményt. Montreal is megmutatta, különös dolgok történhetnek. Egyet azonban megígérhetek: a legjobb tudásunkat fogjuk nyújtani, és nem adjuk fel a küzdelmet."