Montoya jövőre az USA-ban versenyezhet

Vágólapra másolva!
A szezon végének közeledtével a pilótáknak egyre gyakrabban eszébe jut a jövő is. Montoya szerződése a szezon végén lejár, és jelenlegi csapata, a McLaren nem akar mindenáron hosszabbítani vele, de kérőkben sem bővelkedik a kolumbiai.
Vágólapra másolva!

Juan-Pablo Montoya helyzete tehát egyelőre nem túl rózsás, éppen ezért a dél-amerikai pilóta felvetette annak lehetőségét is, hogy visszatér versenyezni egykori sikereinek helyszínére, vagyis az Egyesült Államokba. Hétvégén a Forma-1-es mezőny éppen Indianapolisba látogat, ahol Montoya 2000-ben megnyerte az igen rangos 500 mérföldes versenyt.

Nem elképzelhetetlen, hogy a McLaren-Mercedes versenyzője jövőre ezt a sikert megismételheti majd, hiszen Európában egyelőre nem nagyon kapkodnak az utóbbi időben kissé halovány Montoya után, aki a tengerentúlra kacsintgat. Az ügy pillanatnyilag ott tart, hogy a kolumbiai már tárgyalgat is egykori csapatfőnökével, Chip Ganassivel, aki szívesen látná újra istállójánál a Forma-1-ben megfásuló Montoyát.

Hamarosan egy konkrét szerződéstervezet is az asztalra kerülhet, amit Montoyának már csak alá kellene írnia. Mindent egybevetve a száguldó cirkuszba nagy ígéretként érkező kolumbiai szívesen maradna az F1-ben, de jelenleg erre nem sok esélye van.

"Minden lehetőséget meg fogok vizsgálni, és majd meglátjuk, hogy mi sül ki a dologból. De egyáltalán nem aggódom a jövőm miatt. Lehet, hogy nem mindig látszik, de boldog vagyok"- nyilatkozta még a kanadai Nagydíj után Montoya.

Arra a kérdésre viszont nem adott egyértelmű választ, hogy jövőre is a Forma-1-ben áll-e majd rajthoz: "Ezt még nem tudom. Azt a lehetőséget szeretném választani, aminek köszönhetően a lehető legjobban érzem magam. Nem akarok magamra erőltetni semmit"- nyilatkozta a 30 éves pilóta.

Ahhoz viszont nem kell zseninek lenni, hogy kitaláljuk, nem a McLaren lesz az, ahol Montoya annyira jól érezné magát, hiszen akkor fel sem merülne a távozás, illetve a szériaváltás gondolata.