Fisichella: Túl kemény volt a büntetés

Vágólapra másolva!
A Renault istálló olasz versenyzője, Giancarlo Fisichella úgy gondolja, hogy túlságosan kemény büntetést kapott azért, amiért kiugrott a rajtnál a hétvégén megrendezett Kanadai Nagydíjon, ahol éppen, hogy csak lecsúszott a dobogóról.
Vágólapra másolva!

Fisichella rosszul kapta el a rajtot, és még a piros lámpák kialvása előtt felengedte a kuplungot. A Renault bemozdult, ám az olasz pilóta azonnal megállította az autót, majd pár pillanattal később jó időben lőtt ki a rajtrácsról. Ezzel a manőverével elvesztette második helyét, ám a versenybírók nem elégedtek meg ezzel.

A hatodik körben a stewardok egy keresztülhajtásos büntetésre intették ki Fisichellát, aki ezzel visszacsúszott Schumacher mögé a hatodik helyre. Az olasz pilóta vélhetően emiatt nem kerülhetett fel a dobogóra, így nem csoda, hogy bosszankodott.

A Renault versenyzője később beismerte, hogy hibázott, azonban véleménye szerint túlságosan kemény volt a büntetése. Fisichella hozzátette, éppen azért engedte el a rajtnál Raikkönent, hogy ezzel elkerülje a büntetést.

"Az én hibám volt, de ezt azonnal felismertem, így már a rajtnál elengedtem magam mellett Raikkönent" - magyarázta Fisichella a Gazetta dello Sport-nak adott nyilatkozatában. "Azt gondoltam, ez elég lesz, de ehelyett büntetést kaptam. Jó lenne, ha ismét áttanulmányoznánk a szabályokat."

Annak ellenére, hogy a futam végén a biztonsági autónak köszönhetően befogta az akkor még harmadik helyen tanyázó Schumachert, Fisichella nem tudott a dobogóra kerülni.

"Ha van előtted valaki, akkor nem tudod a saját tempódat autózni" - mondta. "Hatalmas volt a forgalom, csak az ideális ív volt a tiszta, így mikor letértem arról, több hibát is vétettem a poros aszfalton. Bosszantó, hiszen előrébb is végezhettem volna."