Davidson 2007-ben akár versenyezhet is

Vágólapra másolva!
Davidson 2007-ben a Super Aguri versenyzője lehet, hiszen az idény végén a Honda minden bizonnyal olyan helyen végez majd a konstruktőrök versenyében, hogy jövőre már nem indíthat harmadik autót a pénteki edzéseken.
Vágólapra másolva!

Ez pedig azt jelentené, hogy a csapat tesztpilótájának, Anthony Davidsonnak rengeteg ideje felszabadulna, viszont egy ilyen nagy tapasztalattal rendelkező sofőrt kár lenne kihasználatlanul hagyni. Bizonyára ez jár a fejében a Honda vezetőségének is, akik felvetették annak lehetőségét, hogy a brit a Super Agurinál versenyezhetne jövőre.

Davidson eddigi pályafutása során összesen 30 versenyhétvégén vállalt aktív szerepet, többnyire harmadikszámú versenyzőként, de beugróként már három alkalommal futamon is rajthoz állhatott. 2002-ben a Hungaroringen és Belgiumban a Minardi, 2005-ben Malajziában pedig a BAR színeiben sorakozhatott fel a rajtrácsra.

Eddig azonban nem volt lehetősége állandó versenyzői állást kiharcolni magának, most viszont erre is sor kerülhet majd. Az élcsapatok számára persze nem a 27 éves pilóta a legoptimálisabb megoldás, hiszen azért egy-két hiba becsúszott a pénteki edzéseken is. 2005-ben ugyan sokáig ő volt az elsőszámú várományosa a Williams egyik ülésének, de végül azt Nick Heidfeld kapta meg. Jelenlegi munkaadója, a Honda azonban most segíthet neki.

Az egyetlen kézenfekvő megoldás a japán autógyártó kiscsapata, a Super Aguri lehet. Nem a legversenyképesebb istállóról van szó, de Davidsonnak elsősorban a versenyzési lehetőség a fontos. Aguri Suzuki ugyan szíve szerint csak japán pilótákat foglalkoztatna, de mivel a Hondától kapja az erőforrásokat, ezért nyilvánvalóan engedelmeskednie kell majd a "nagytestvér" akaratának.

Davidson számára kiugrási lehetőségként is szolgálhatna a következő szezon, hiszen a szakemberek többsége szerint remek képességekkel rendelkezik a brit. Mindez persze borulhat abban az esetben, ha a Honda elrontja az idei szezon hátralévő részét, és jövőre is indíthat harmadik autót péntekenként.

Erről azonban az éved felénél szó sincs, mert a Honda a negyedik helyen tanyázik, pillanatnyilag 10 ponttal megelőzve a BMW-Saubert. Jelen állás szerint tehát Davidson esélyei jók arra, hogy jövőre versenyezhessen is. Emellett persze maradhatna a Honda tesztpilótája is. Davidsonnak tehát nincs más dolga, csak drukkolnia kell Barrichellónak és Buttonnak, hogy a hátralévő versenyeken is jól szerepeljenek, és legalább a negyedik helyen végezzenek összetettben.