Vágólapra másolva!
Michael Schumacher boldogan nyilatkozott a Kanadai Nagydíjat követően, ugyanis véleménye szerint ez volt a maximum, amit elérhettek. A német versenyző az utolsó pillanatokban előzte meg Raikkönent, és vette át tőle a második helyet.
Vágólapra másolva!

A Ferrari sztárpilótája az ötödik helyről kezdte meg a montreali futamot, és végül 2.1 másodperccel maradt csak el Alonsótól, aki akkor vesztette el majd fél perces előnyét, mikor kilenc körrel a verseny vége előtt pályára küldték a biztonsági autót.

"A biztonsági autónak köszönhetően minden jól alakult" - mondta Schumacher, aki jelenleg 25 ponttal van lemaradva a bajnokságban a listavezető Fernando Alonso mögött. "Bosszantó, hogy nem volt még plusz tíz kör, mert ennél is izgalmasabb lehetett volna a végjáték."

"Nagyon könnyű volt letérni az ideális ívről, mely rengeteg időveszteséggel járt. Kemény verseny volt, de sikerült alkalmazkodnom a körülményekhez. A biztonsági autós periódusoknak köszönhetően több helyet is nyertünk, aminek nagyon örülök."

Már-már úgy tűnt, hogy Schumachernek meg kell elégednie a harmadik hellyel, az utolsó körben sikeresen elment Raikkönen mellett, aki a visszafordítót túl szélesen vette. A német versenyző boldog volt, hogy csak két pontot vesztett Alonsóval szemben.

"Imádkozhattam volna azért, hogy a verseny tovább tartson, de mindenképpen kellett volna, hogy Alonso hibázzon" - folytatta Schumacher. "Nagyon könnyű volt letérni az ideális ívről, így minden pillanatban észnél kellett lenni. Annak viszont nagyon örülök, hogy nem kaptunk ki jobban a Renault-tól, és Alonsótól."