Button: Mélyponton van a Honda

Vágólapra másolva!
Jenson Button csalódottságának adott hangot a Kanadai Nagydíjat követően, ahol ismét csúnyán elbukott a Honda. Úgy tűnik, a brackley-i bázisú csapat a silverstone-i mélyrepülést még nem heverte ki, hiszen Montrealban sem szerzett pontot.
Vágólapra másolva!

"Idegesítő napon vagyok túl" - mondta Button, aki az egész hétvége alatt szenvedett, és végül csak a kilencedik helyet szerezte meg a vasárnapi Kanadai Nagydíjon.

"Sem az első, sem a hátsó abroncsaim nem tapadtak, miközben komoly alulkormányozottsággal küszködtem. Az tette nehézzé a mai versenyt, hogy a használt gumifoszlányok miatt olyan csúszósak voltak a használaton kívüli pályarészek, hogy életveszélyes volt letérni az ideális ívről."

"Ha hibáztál, és véletlenül lecsúsztál a megszokott ívről, akkor legalább két másodpercet vesztettél, mire ismét üzemi hőfokra tudtad hevíteni az abroncsaidat. Az autó az egész hétvége alatt furcsán viselkedett. Nagyon szomorú vagyok, hogy nem szereztünk pontot, pedig komoly reményekkel érkeztünk meg Kanadába."

"Indianapolisban is ezzel a csomaggal fogunk versenyezni, így mindent meg kell tennünk, hogy kihozzuk belőle a maximumot" - folytatta Jenson. "A két tengerentúli verseny után ismét tesztelni fogunk, így a Francia Nagydíjat már egy átalakított autóval kezdhetjük majd meg."

A Honda brazil pilótája, Rubens Barrichello számára sem volt könnyű a vasárnapi verseny, hiszen már a 11. körben fel kellett adnia a küzdelmet a motor meghibásodása miatt.

"Nagyon csalódott vagyok. Már a rajtnál sem voltam megelégedve a motorom erejével, majd az egyenesekben sorra mentek el mellettem, aztán a 11. körben megadta magát a hajtóművem, így fel kellett adnom a küzdelmet" - mondta Barrichello.

"A csapat rengeteget dolgozott azon, hogy a megbízhatóság megtartása mellett erősebbé tegye a motort, így meg kell vizsgálnunk, mi történhetett. Bízom benne, hogy a következő versenyen nem lesz ilyen problémám, és végre célba tudok érni."