Trulli remekelt, Schumacher szenvedett

Vágólapra másolva!
Úgy látszik Jarno Trullinak jót tett a Toyota bejelentése, miszerint 2009-ig számít az olasz szolgálataira. Trulli ezt idei legjobb edzéseredményével hálálta meg, hiszen a negyedik helyre kormányozta be a piros-fehér autót.
Vágólapra másolva!

A másik Toyotával Ralf Schumacher csak a 14. lett (igaz neki nem is ajánlottak 2009-ig szerződést), így a csapat öröme nem lehet teljes. Ralf azonban a versenyen mindenképen javulást vár, és mivel a pálya alkalmas az előzésékre, ezért a német bízik benne, hogy előrébb tud majd lopakodni.

"Nagyon örülök neki, hogy sikerült ilyen erős eredményt elérnem"- nyilatkozta boldogan Trulli. "Az autó nagyon jó volt, és sikerült összehoznom egy roppant gyors kört. Nem gondoltam volna, hogy ennyire elől fogok végezni, de még jobb is lehettem volna, ha Fisichella nem tart fel. De így is nagyon előnyös helyről várhatom a rajtot."

"Ez az eredmény azért is nagyon fontos, mert a csapat keményen dolgozik a versenyeken és a gyárban egyaránt. A versenyt már alig várom, jól felkészültünk, és a taktikánk is biztató. A rajt nagyon nehéz lesz, mert az első kanyar eléggé szűk. A starttal legutóbb is problémánk volt, úgyhogy ezen a versenyig még javítanunk kell. Az elmúlt futamhoz képest a sebességünk sokkal jobb, remélhetőleg vasárnap is jó napunk lesz"- fejezte be Trulli.

Ralf Schumacher viszont nem tudott csatlakozni csapattársa öröméhez: "Nehéz napon vagyok túl. Reggel a tapadással volt probléma, nem találtuk az egyensúlyt sem. Sajnos az időmérő edzésig nem oldódott meg a baj. Ez az oka annak, hogy nem oda kvalifikáltam magam, ahová valójában tartozunk. Jarnónak sokkal jobb délutánja volt."

"Az adatokat kielemezzük, és a versenyig nekem is javulnom kell. Bizonyára a futam is nagyon nehéz lesz, de remélem, hogy vasárnap már nem lesz ennyi problémám. A pályán remek előzéseket lehet bemutatni, és az aszfalt minősége is egyre jobb lesz. Ha vasárnap valóban olyan meleg lesz, mint ahogyan azt megjósolták, akkor látványos javulást érhetünk el"- értékelt a fiatalabbik Schumacher.

"Ez a mai volt a 2006-os szezon legjobb kvalifikációs eredménye, Jarno igazán kitett magáért"- foglalta össze a szombati nap eseményeit Pascal Vasselon, a Toyota szakembere. "Ralfnak nem volt szerencséje, de nem kellett volna sok neki sem, hogy előrébb verekedje magát. A versenyen mindkét pilótától jó szereplést várunk, hiszen az autók és a gumik is biztosítják ehhez a feltételeket."