Liuzzi ismét gyorsabb volt csapattársánál

Vágólapra másolva!
Miközben Vitantonio Liuzzi teljes mértékben elégedett lehet a szombati teljesítményével, addig csapattársának, Scott Seednek erre semmi oka nincs. Az olasz ismét vitézkedhetett második etapban is, az amerikai viszont 15 perc után búcsúzott.
Vágólapra másolva!

Liuzzi agyba-főbe veri csapattársát, kérdés, hogy ezt meddig nézik tétlenül a csapat vezetői. Persze valószínűleg nem az olaszra fognak rászólni, hogy vegyen vissza, de Speednek mindenképpen kellene villantania olykor-olykor. Ezt eddig Montrealban sem tette meg, hiszen az időmérőn csak a 18. helyet szerezte meg, Liuzzi viszont a tizenötödikről rajtolhat majd.

Liuzzinak tehát elégedetten válaszolhatott az újságírók kérdéseire: "Ismét egy jó időmérőt zártam. A pénteki szabadedzéseken elkezdtünk valamit, és azt folytatni tudtuk ma is, teljes mértékben elégedett vagyok ezzel az eredménnyel."

"Nem kizárt, hogy a harmadik etapot is megérhettem volna, de az egyik Red Bull-autó éppen elém jött vissza a bokszból, így a gyors körömet elrontottam. Az autóban maradt még tartalék, remélem ezt a versenyen majd ki tudom hozni. Reálisan 3-4 helyet léphetünk előre a futamon."

Speednek ismét az első negyedóra után ki kellett szállnia versenygépéből, mert nem tudott ütőképes időt autózni. Az amerikai mentségére legyen mondva, hogy problémái voltak a beállítással. "Alulkormányozott volt az autó az időmérő alatt, és össze-vissza csúszkáltam. A második gyors köröm már jobb volt, mert gumit cseréltünk, de ekkor Button akadályozott picit, így itt sem tudtam kiugró eredményt elérni. A versenyen némi rizikót kell vállalnunk, és akkor talán előrébb kerülhetünk majd."