Vágólapra másolva!
A Honda Racing újonnan kinevezett rangidős technikai igazgatója, Shuhei Nakamoto kihagyja a hétvégén megrendezésre kerülő Kanadai Nagydíjat, hogy még mélyrehatóbban megismerhesse a csapat szerkezeti felépítését, és új szerepkörét.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy az elmúlt versenyeken roppant gyengén teljesített a csapat, a vezetőség elhatározta, komoly átszervezésbe kezd. Ennek részeként a vezérkar kedden előléptette rangidős technikai igazgatóvá Shuhei Nakamotót, majd bejelentette, hogy Geoffrey Willis elhagyja az alakulatot.

Nakamoto úgy érezte, jobban jár, ha kihagyja a soron következő Kanadai Nagydíjat, és inkább új szerepére koncentrál, és az elkövetkezendő napokat a csapat Tokyoban fekvő főhadiszállásán tölti.

Mivel Willis elhagyta a csapatot, jelenleg nincs ki segédkezzen a 2006-os modell fejlesztéseiben, így a vezetőségnek előbb vagy utóbb el kell döntenie, ki lép a brit szakember helyébe, mert a jövő évi versenygép tervezése már javában zajlik.

Jelenleg Nakamoto feladata, hogy segítsen a Honda Racingnek közelebb kerülni a riválisaihoz, ugyanis a csapat eddig igencsak gyengén teljesített, pedig a téli teszteket követően őket tartották a világbajnokság egyik nagy esélyesének.

A szakember a hét elején elismerte, hatalmas nyomás nehezedik a csapatra, hiszen ugrásszerű javulást várnak tőlük.

"Hatalmas rajtunk a nyomás. Természetesen nem elégedett a vezetőség" - mondta Nakamoto az Autosport-nak. "Valójában nagyon dühösek az idei eredmények miatt. Fel kell vázolnunk nekik, hogy mik a jövőbeli terveink."