Massa nem akar vízhordó lenni

Vágólapra másolva!
Michael Schumacher azon dolgozik, hogy minél jobban megközelítse az éllovas Alonsót, és ebben némi támogatást várna csapattársától, Felipe Massától. A brazilnak azonban nincs túl sok kedve ahhoz, hogy eljátssza a vízhordó szerepét.
Vágólapra másolva!

A hétszeres világbajnok Schumacher igen nehéz helyzetben van, hiszen ha a hátralévő versenyeket mind megnyeri, és Alonso mindig második lesz, akkor is a spanyol lesz 2006 király. Éppen ezért a németnek nagy szüksége van csapattársa, Massa segítségére, hiszen csak ketten együtt győzhetik le az Alonso-Renault alkotta igen erős párost.

"Kétségtelen, hogy Felipének döntő szerepe van ebben a csatában"- nyilatkozta Schumacher. "Teljesen világos, hogy olyan autónk van, amivel a legjobbak közt tudunk lenni, így Felipének is megvan a lehetősége arra, hogy az élen autózzon"- szúrt oda a német a nála 12 évvel fiatalabb márkatársának, aki bizony sokszor elmarad Schumi teljesítményétől.

Persze Massa sem hagyta szó nélkül a rekordhalmozó pilóta szavait: "Mindenki azt kérdezi tőlem, hogy miért nem segítem Michaelt a bajnoki címért folytatott harcban. Michaelt segíteni? Ez furcsa dolog, de szerintem elsősorban ő maga tud legtöbbet segíteni saját magán!"

"Végül is csak Alonso előtt kell végeznie"- adta meg a siker receptjét a brazil. "Persze én is legjobb tudásom szerint vezetek, és mindent megteszek azért, hogy megelőzzem a Fernandót. Mindig is a maximumot hoztam ki magamból, mert én is nyerni akarok, és ezen nem is fogok változtatni."

Eme kijelentése ellenére Schumacher nem orrolt meg a brazilra: "Felipe nagyon gyors pilóta, és remek csapatember. Nagyon sokat jelent, hogy csapaton belül nem kell felesleges harcokat vívnom, hanem csak a vb-címre koncentrálhatok. Ebben Felipe kiváló társ"- mondta a német, aki még hozzáfűzte, hogy azért a brazilnak sem könnyű a helyzete: "A Ferrarinál versenyezni, nem kis feladat, nem könnyű ezt a nyomást elviselni. De úgy vélem, hogy Felipe nagyon jól megbirkózik a feladattal."

Persze Massa is bizonyította már nem egyszer, hogy nem tévesztett pályát, amikor autóversenyzésre adta a fejét. Teszteken és némelyik versenyen is megverte már Schumachert, amivel tisztában van a német versenyző is: "Malajziában például nem bírtam vele, pedig nem volt semmi probléma az autómmal."

Ugyanakkor biztosan nem lehet könnyű Michaellel egy istálóban versenyezni, mert a csapattársa kimondva-kimondatlanul is másodhegedűs szerepre van kárhoztatva. Ezt pedig kevesen viselik el. Rubens Barrichello, Massa elődje, éveken át tűrte a árnyák-szerepet, de egy idő után neki is elege lett belőle. Most Massán a sor, kérdés, hogy meddig bírja...