Button: Néha változtatásokra van szükség

Vágólapra másolva!
Jenson Button, a Honda versenyzője bízik benne, hogy a Hondánál történt személyi változásoknak pozitív hatása lesz a csapat teljesítményére. A japán istálló a héten nevezte ki Shuhei Nakamotót az eddigi technikai igazgató, Geoff Willis helyére.
Vágólapra másolva!

A Honda vezetősége az elmúlt hetek gyengélkedése miatt úgy döntött, hogy személyi átszervezésekkel próbál meg lendíteni a csapat szekerén. Ennek első lépéseként az eddigi technikai igazgatónak, Geoff Willisnek kellett átadnia helyét a rangidős Shuhei Nakamotónak.

A japán istálló brit pilótája, Jenson Button pozitívan próbálja megközelíteni az újítás első látható jelét: "Általában az állandóság nagyon fontos. De néha szükség van apróbb változtatásokra is, annak érdekében, hogy előrelépés történjen. Mindenki keményen dolgozik, és remélem, hogy a változások pozitív fordulatot hoznak majd a csapat életébe."

Button bízik Nakamoto képességeiben, és szerinte a japán szakember lendíteni is tud majd a gárda teljesítményén: "Ő egy nagyszerű fickó, akire szüksége van a csapatnak. Véleményem szerint az egész bandának lendületet fog adni, mert hihetetlenül elszánt. Mindig azon töri a fejét, hogy hol tudnánk még javulni, mitől lehet még jobb a csapat"- fényezte egy kicsit a brit az új technikai igazgatót.

"Persze nem fog egyből az új feladatkörében tevékenykedni, hiszen az igencsak megterhelő lenne a számára"- folytatta Button. De hogy mikor lesz látható eredménye a változtatásnak? "Fogalmam sincs"- válaszolta meg röviden a kérdést a Honda pilótája. "Én eddig is úgy gondoltam, hogy már most képesek vagyunk versenyt nyerni, de a Forma-1-ben nem lehet ezt kiszámítani."

"Egyelőre csak annyit tudok, hogy mostantól versenyről-versenyre mindig lesz valami fejlesztés az autón, ami eddig nem fordult elő idén. Remélhetőleg az aerodinamikában is fejlődni fogunk, mert ez egy olyan terület, amin rengeteget kell dolgoznunk"- fejezte be Button, aki a legutóbbi két futamon nem tudott pontot szerezni, ám ezen a hétvégén Kanadában változtathat majd.