A Michelin nem nevezett a 2008-as idényre

Vágólapra másolva!
A francia gumigyártó nagyvállalat, a Michelin csütörtök este hivatalos közleményében erősítette meg, hogy nem indul a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által meghirdetett gumitenderen, így a 2008-as szezonban biztosan nem tér vissza a Forma-1-be.
Vágólapra másolva!

Mivel a sportot irányító testület a jövő évet követően szabályozni kívánja a Forma-1-ben használatos abroncsokat, májusban pályázatot hirdetett azon beszállítók körében, akik a 2008-as idénytől egyedüliként szeretnék ellátni termékeikkel a királykategória résztvevőit.

A pályázatok leadásának határideje a mai nap (péntek), míg a kiválasztott beszállítót legkésőbb július 5-én nevezi meg a szövetség.

A Michelin már korábban bejelentette, az idei év végén távozik a Forma-1-ből, ám eddig úgy tűnt, van remény arra, hogy 2008-ban ismét visszatér a sportba. A franciák vezetősége azonban csütörtökön megerősítette, nem indulnak a 2008-as gumitenderen, így már biztosan nem térnek vissza a királykategóriába.

A Michelin azzal indokolta döntését, hogy továbbra sem ért egyet a szabályozott abroncsok, és az egy beszállítós rendszer bevezetésével, mert az szerintük teljesen megöli a sportot.

"A Michelin továbbra is azon az állásponton van, hogy a Forma-1-nek a motorsportok elitkategóriájának kell maradnia, ahol a legfejlettebb technológiával felszerelt versenygépek küzdenek meg egymással" - állt a Michelin tegnap esti közleményében. "Az egy beszállítós rendszer bevezetése ellenkezik elveinkkel. Ezzel egy újabb lépést teszünk afelé, hogy átlagossá váljon a sport, ami abszolút lerombolja az F1 jó hírnevét."

"Ennek eredményeképpen a Michelin nem indul a 2008-as gumitenderen. A cég nem kívánja támogatni a tender szellemiségét, amikor partnerei - akik az évek során 99 futamgyőzelmet arattak - teljes mértékben elégedettek a Michelin abroncsaival."