Alonso: Észak-Amerikában a Ferrari a favorit

Vágólapra másolva!
A Forma-1 valaha volt legfiatalabb világbajnoka, Fernando Alonso szerint roppant nehéz lesz megverni a Ferrarit a soron következő észak-amerikai versenyeken, ugyanis a montreali, illetve az indianapolisi pálya is jól fekszik az olaszoknak.
Vágólapra másolva!

Bár a Renault spanyol versenyzője az elmúlt három futamon aratott győzelmével immáron 23 pontra növelte előnyét Michael Schumacherrel szemben, a Kanadai Nagydíjat megelőzően elmondta, a Ferrari kimagaslóan jó csúcssebessége komoly előnyt jelenthet az olaszoknak a hosszú egyenesekkel tarkított észak-amerikai pályákon.

Eközben a franciák megerősítették: nem esnek abba a hibába, mint tavaly, és ahelyett, hogy megpróbálnák megtartani előnyüket, a továbbiakban is a futamgyőzelmekre hajtanak. Azonban Alonso elárulta, az észak-amerikai futamokon mégis védekező felfogásban kell pályára gördülniük.

"Ha a szezon utolsó hét megmérettetése előtt harminc, vagy annál nagyobb pontkülönbséggel állunk majd az élen, akkor visszavehetünk, azonban szerintem nem ez lesz a helyzet, hiszen különösen nehéz lesz az elkövetkezendő két versenyen növelnünk a köztünk lévő különbséget" - mondta Alonso Montrealban.

"Kanada és Amerika a Ferrarinak kedvez, hiszen itt jöhet csak ki igazán a 248 F1-es modell kimagaslóan jó csúcssebessége. Úgy gondolom, hogy most védenünk kell pozíciónkat, és természetesen mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a Ferrari előtt végezzünk, ám ez roppant nehéz lesz."

Mindezek ellenére a spanyol versenyző biztos benne, hogy a Renault versenyképes lesz a hétvégén.

"Új elemekkel érkeztünk meg Észak-Amerikába, melyek közül egyesek kimondottan a következő két versenyre készültek, míg akadnak olyanok is, amiket az egész szezon során használni fogunk" - magyarázta Fernando. "Új motorral állunk majd rajthoz Kanadában, így biztosan jól fogunk szerepelni a versenyen."