Haug: A McLarennek időre van szüksége

Vágólapra másolva!
A Mercedes-Benz motorsport igazgatója, Norbert Haug szerint a McLarennek időre van szüksége ahhoz, hogy visszatérjen az élre, és ismét felvehesse a versenyt legnagyobb riválisaival az idei esztendőben.
Vágólapra másolva!

A brit alakulat borzalmasan kezdte az idei évet, ugyanis a téli teszteken nyújtott remek szereplését követően, versenyzői még egyszer sem állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára az eddig megrendezett nyolc futam során. A McLaren - a tavalyi év második helyezettje - jelenleg a konstruktőrök versenyének harmadik helyét áll, 47 ponttal lemaradva a listavezető Renault mögött.

A csapat természetesen mindent megtesz annak érdekében, hogy minél előbb visszatérjen nyerő formájába, azonban Haug szerint ehhez időre lesz szükségük, de meggyőződése, hogy hamarosan jönni fognak a tőlük elvárható eredmények.

"Keményen dolgozunk azért, hogy legalább olyan versenyképesek legyünk, mint a tavalyi évben voltunk. Az első nyolc versenyen szerzett öt dobogós helyezésünk nem mutatja valós erőnket, és azt, hogy mit terveztünk az idei szezonra" - magyarázta Haug a Kanadai Nagydíj előtt.

"Tudjuk jól, hogy az eredmények nem jönnek egyik napról a másikra, azonban biztos vagyok benne, hogy belátható időn belül elérjük céljainkat."

Annak ellenére, hogy Kimi Raikkönen jól szerepelt a tíz nappal ezelőtt megrendezett Brit Nagydíjon, a finn versenyző képtelen volt felvenni a lépést a futamgyőztes Fernando Alonsóval, így a csapat tagjai tudják, rengeteg munka vár még rájuk.

A wokingiak az elmúlt héten a franciaországi Paul Ricard versenypályán teszteltek, hogy minél jobban felkészülhessenek a soron következő észak-amerikai megmérettetésekre, ahol mindenképpen faragniuk kell hátrányukból, ha továbbra is versenyben szeretnének maradni a bajnoki címért.

"Az elmúlt héten megrendezett tesztprogram során a fejlesztésekre fektettük a fő hangsúlyt, hiszen javítanunk kell az MP4/21-es modell teljesítményén. A csapat összes tagja keményen dolgozik, hogy javulást érjünk el, így már alig várjuk a hétvégi futamot" - mondta a gárda ügyvezető igazgatója, Martin Whitmarsh.

"A Silverstone-ban megszerzett első sor, illetve a dobogós helyezés jó jel, azonban még több munkára van szükség ahhoz, hogy közelebb kerülhessünk legfőbb riválisainkhoz, és felvehessük velük a versenyt."