Vágólapra másolva!
A Honda Racing technikai igazgatója, Geoffrey Willis azonnali hatállyal elhagyta a brackley-i bázisú csapatot, miután a vezetőség kedden előléptette rangidős műszaki igazgatóvá Shuhei Nakamotót, értesült a brit Autosport.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy az elmúlt versenyeken roppant gyengén teljesített a csapat, a vezetőség elhatározta, komoly átszervezésbe kezd. Ennek részeként a vezérkar kedden előléptette rangidős technikai igazgatóvá Shuhei Nakamotót, miután az elmúlt héten felmentette Willist a versenyhétvégéken való részvétel alól, hogy minden energiájával az aerodinamikai fejlesztésekre koncentrálhasson.

A Honda tegnapi sajtóközleményében még azt lehetett olvasni, hogy tovább folynak a megbeszélések Willis jövőbeli szerepéről, ám szerdán kiszivárgott, hogy a technikai igazgatóként tevékenykedő brit szakember azonnali hatállyal elhagyja a csapatot - bár ezt egyelőre még egyik fél sem erősített meg hivatalosan.

Azt, hogy a csapat rúgta-e ki a szakembert, vagy Willis döntött a távozás mellett, egyelőre nem tudni, azonban egyes értesülések szerint a technikai igazgató mondott fel, miután kinevezték felettesévé Nakamotót.

Willis 2002-ben a Williams istállótól érkezett a BAR-Hondához, míg Nakamoto a Honda Racing F1 oszlopos tagja, mióta a japánok felvásárolták a British American Racinget a tavalyi évben.

A Honda az idei esztendőben eddig képtelen volt felvenni a versenyt riválisaival, bár a téli teszteken nyújtott remek teljesítményüket követően mindenki favoritnak tartotta őket a szezon elején. A csapat jelenleg a konstruktőrök bajnokságának negyedik helyén áll 12 ponttal a BMW Sauber előtt.