Montagny nem sok esélyt lát a folytatásra

Vágólapra másolva!
A Super Aguri csapatánál az észak-amerikai versenyek után valószínűleg ismét pilótaváltás lesz. Takuma Szato helye biztos, a másik versenyzőnek, Frank Montagny-nak pedig valószínűleg egy másik japánnak, Yamamotónak kell átadnia a kormányt.
Vágólapra másolva!

A Forma-1 egyik újonc istállója, a Honda kiscsapataként üzemelő Super Aguri teljesen japán felállásban szeretne versenyezni. Idény elején nem is volt ezzel semmi gond, hiszen Takuma Szato mellett a másik pilóta, Judzsi Ide is a felkelő nap országából érkezett. Viszont gyorsan kiderült, hogy Ide műfajt tévesztett, és négy verseny után kiszállt az F1-ből.

A japán helyét a korábbi Renault tesztpilóta, Franck Montagny vette át, aki szintén nem tudta megváltani a világot, de már lényegesen jobban vezetett, mint elődje. Viszont könnyen lehet, hogy a Forma-1-es pályafutása két futam múlva befejeződik. Legalább is ideiglenesen, hiszen minden bizonnyal egy japán titán, Sakon Yamamoto váltja a franciát.

Yamamoto a Brit Nagydíjon pénteken már körözött a harmadik autóval, és ha Kanadában és az Egyesült Államokban is jó teljesítményt nyújt, akkor átveheti Montagny helyét. Ez azt jelentené, hogy a beugró szerepben tevékenykedő Montagny-nak pont hazai versenye, a Francia Nagydíj előtt kellene átadnia helyét az újabb japánnak.

"Yamamoto célja az, hogy kiszorítson engem a csapatból. És mivel japán, előnyösebb helyzetben is van. Ez olyan tény, ami ellen semmit sem tehetek"- nyilatkozta Montagny. "Mindenestre én nem foglalkozom ezzel, továbbra is arra törekszem, hogy a legjobb tudásom szerint teljesítsek."

A Super Agurit elavult technikája miatt nem egyszerű vezetni, és jelen állás szerint Montagny addigra már nem lesz a csapatnál, mikor a pályára gördül az új fejlesztésű karosszéria, hiszen pont Franciaországban tervezik az első bevetést.

Montagny azt sem zárja ki, hogy a Forma-1-es kitérő után más szériában is próbára tegye magát. "Még nem tudom, miként alakul majd a jövőm. Meg kell várnunk, hogy mit hoznak a következő hetek, hónapok. Vannak lehetőségeim, amiket most mérlegelnem kell, de mindig a pénzzel van a legnagyobb probléma"- mondta a francia, aki a német DTM-ben vagy egy amerikai versenysorozatban bizonyíthat.