Webber sokat tud a Schumacher-ügyről

Vágólapra másolva!
Mark Webber nem kívánja megosztani a nagyközönséggel, miről beszélt Schumacherrel Silverstone-ban, ahol zárt ajtók mögött vitatták meg, mi is történt valójában a Monte-Carlói Nagydíjon. A Williams versenyzője azonban elhintette, tud egyet s mást.
Vágólapra másolva!

Webber azt az utat választotta, hogy a Brit Nagydíj csütörtöki napján szemtől szembe megbeszélje Michael Schumacherrel, mi is történt valójában Monacóban, ahol a Ferrari hétszeres világbajnoka a stewardok ítélete alapján szándékosan állt keresztbe a pályán, ezzel keresztülhúzva ellenfelei számításait.

A két fél közti megbeszélés, ahol a versenyek biztonságosabbá tételéről is szó esett, 20 percig tartott, mely után Webber úgy határozott, nem vesz részt a versenyzők érdekvédelmi szervezetének (GPDA) pénteki ülésén, ahol tovább boncolgatták a pilóták Schumacher ügyét.

Webberhez közeli források szerint az ausztrál pilóta nem volt elragadtatva Schumacher magyarázatától. Bár azóta rengetegen feltették neki a kérdést: mi történt a megbeszélésen, a Williams versenyzője továbbra sem kívánja megtörni a csendet.

"Négyszemközt beszéltem vele, mert úgy gondoltam, ez a legjobb megoldás. Nem tartottam jó ötletnek, hogy a GPDA ülésén vitassuk meg az ügyet, ahol legalább húszan megjelentek" - mondta Webber. "Egy nap majd elárulom, miről beszéltünk, azonban most nem lenne tisztességes erről beszélni. Köztünk marad az ügy. Sokkal többet megtudtam, mint eddig bármelyik korábbi megbeszélésen."

Webber azt sem árulta el, hogy eredményesen zárult-e számára a megbeszélés, pedig korábban elmondta, a Monacóban történtek után kisebb lett a szemében Schumacher. "Természetesen mindannyian csalódottak voltunk a Monacóban történtek miatt, hiszen megakadályozta a többieket abban, hogy zavartalanul megtegyék gyorsköreiket."